Studenten van het Graafschap College tijdens een van de projecten in 2019. Foto:  Present Winterswijk
Studenten van het Graafschap College tijdens een van de projecten in 2019. Foto: Present Winterswijk

In een paar uur een groot verschil maken voor een ander

WINTERSWIJK - Bijna 350 vrijwilligers hebben zich in 2019 via Present ingezet voor een Winterswijker die of Winterswijks gezin dat wel wat extra hulp of aandacht kon gebruiken. Bijvoorbeeld bij een klus in huis, het opknappen van de tuin of door samen iets leuks te ondernemen. De vrijwilligers werden aan de hulpvragers gekoppeld door Present Winterswijk. In totaal ging het om 67 projecten, waarbij de vrijwilligers zich ruim 1.700 uren hebben ingezet. Samen hebben alle vrijwilligers en deelnemers Winterswijk een stukje socialer en mooier gemaakt.

Present werkt in Winterswijk onder andere samen met Pronova Praktijkonderwijs. De leerlingen van deze school doen praktijkervaring op tijdens diverse projecten van Present. Alle 2e-jaars leerlingen worden tijdens hun beroepsoriënterende fase ingezet bij een Presentproject, om zo ín de maatschappij hun vaardigheden te oefenen.

In de zomer van 2019 werden voor het eerst zomertassen uitgedeeld aan gezinnen en mensen die in armoede leven. Vrijwilligers stelden deze tassen op maat samen met bijvoorbeeld speelgoed, tijdschriften tegoedbonnen, enzovoort. Ze overhandigden de tassen persoonlijk aan de gezinnen in de weken voor de zomervakantie.

Het jaar werd afgesloten met de actie Groenlo4Present. Veertig studenten van het Graafschap College Groenlo gingen tijdens deze actie aan de slag achter de voordeur bij kwetsbare mensen. Ze ervaarden op deze manier hoe een paar uur van hun tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Andere studenten zamelden deze periode geld in voor Present Winterswijk.

Om alle projecten te realiseren werkt Present samen met diverse Winterswijkse organisaties. Het werk van Present Winterswijk wordt mogelijk gemaakt door subsidies van meerdere fondsen en bijdragen van de gemeente Winterswijk, woningcorporatie De Woonplaats, diverse bedrijven, scholen en kerken.

Wie meer wil weten over het werk van Present en de impact van het vrijwilligerswerk op de samenleving, kan het jaarverslag 2019 lezen op www.presentwinterswijk.nl.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden