Speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie

WINTERSWIJK - Dit jaar is er een speciale jubileumeditie van de (mobiele) Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collectie vindt plaats van 22 tot en met 30 mei. Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en dat wordt gevierd met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen, voor Winterswijk zijn dat zangclub Jazzy Women en muziekvereniging KWOV, mogen dit jaar honderd procent van de opbrengst zelf houden.

Mobiele Anjeractie
De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto Houd Cultuur in de Buurt Levend! Dit jaar is maar liefst 100 procent van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging. Mede dankzij de Anjeractie-opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland in het jaar 2019 maar liefst 379 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van ruim een miljoen euro gemoeid.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden