Loes ten Dolle in de buurt van haar woning. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Loes ten Dolle in de buurt van haar woning. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Schriftelijke vragen over gemeentelijke zorgpolis bij Menzis

Algemeen

WINTERSWIJK - Loes ten Dolle, gemeenteraadslid voor D66 in Winterswijk, heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de gemeentelijke zorgpolis bij Menzis.

De gemeente Winterswijk heeft een polis lopen bij Menzis voor mensen in de bijstand. Als een vorm van bijzondere bijstand kunnen mensen een aanvraag doen en zo een aanvullende zorgverzekering krijgen. Na alle verwikkelingen rond het Streekziekenhuis Koningin Beatrix zijn er bij D66 vragen gerezen over deze polis.

D66 wil graag weten hoe zo'n polis er uitziet, en hoeveel inwoners van Winterswijk via die polis een aanvullende zorgverzekering hebben. Verder wil de partij graag weten of het mogelijk is deze polis op te zeggen en onder te brengen bij een andere verzekeraar, en zo ja, op welke termijn, en welke gevolgen zo'n opzegging zou hebben. Ook vraagt D66 of het college bereid is om te onderzoeken of het mogelijk is deze polis onder te brengen bij een andere zorgverzekeraar en daarbij te zorgen dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de inwoners die nu gebruik maken van de polis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant