Jan en Johanna Houwers bij hun vijftigjarig huwelijk. Foto: eigen foto
Jan en Johanna Houwers bij hun vijftigjarig huwelijk. Foto: eigen foto

Jan en Johanna Houwers-te Lintum zestig jaar getrouwd

Algemeen

WINTERSWIJK - Vandaag, op 12 mei 2020, vieren Jan (bijna 86 jaar) en Johanna (81 jaar) Houwers-te Lintum dat zij zestig jaar getrouwd zijn. Het echtpaar kreeg twee zoons en een dochter, zes kleinkinderen en één achterkleinkind.

In 1955 ontmoeten Jan Houwers en Johanna te Lintum elkaar op de melkcursus. Een paar weken daarna was er een dansavond bij De Harmonie in Winterswijk. Toen sloeg de vonk over en kregen ze officieel verkering. Vanaf toen ging Jan wekelijks 7 kilometer heen en terug op de fiets naar Miste om Johanna naar huis te brengen. "In die tijd mocht je nog niet blijven logeren!", vertelt het paar. Dochter Annet vertelt: "Het ging allemaal heel officieel in die tijd, mijn opa te Lintum (de vader van mijn moeder) heeft al eens verteld dat mijn vader zo zenuwachtig was de eerste keer dat hij bleef eten, dat hij op de tafel sloeg en daardoor het bord met tomatensoep op kop op de tafel lag!"
Johanna en Jan trouwden op 12 mei 1960, en trokken samen in bij de ouders van Jan, op de boerderij aan de Jachthuisweg. In februari 1961 werd oudste zoon Herman geboren, een aantal jaren later kwam hun tweede zoon Gé en als laatste kregen ze een dochter, Annet. Ook hebben ze nu zes kleinkinderen en sinds vorig jaar een achterkleinkind.

Eerst bestierden Jan en Johanna samen met Jans ouders de boerderij in maatschap. Later hebben ze de boerderij overgenomen. Johanna vertelt: "Ik had op de boerderij zo mijn taken, en Jan ook. Dat ging altijd prima samen." Jan vult aan: "Mijn werk was altijd mijn hobby en ik ben blij dat ik altijd boer heb mogen zijn!"
Jan Houwers ging naast het werk op de boerderij ook nog op pad als 'schatter', taxateur bij het Veefonds Dorpbuurt. En al 65 jaar is hij lid van Schietvereniging Vosseveld, en hij heeft al menige kaart geschoten op zondag. Johanna is vanaf de oprichting in 1973 trouw lid van zangvereniging Con Amore in Ratum.

Het diamanten paar woont nog steeds met veel plezier aan de Jachthuisweg. Ze hebben geen vee meer, alleen nog een paar kippen. Samen redden ze zich uitstekend.


De trouwfoto van het echtpaar Houwers. Foto: eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant