Zoon Erik Krosenbrink bij het informatiebord over zijn vader Henk Krosenbrink, dat in Miste langs het Krosenbrinkpad staat. Foto: Archief Achterhoek Nieuws - Bernhard Harfsterkamp
Zoon Erik Krosenbrink bij het informatiebord over zijn vader Henk Krosenbrink, dat in Miste langs het Krosenbrinkpad staat. Foto: Archief Achterhoek Nieuws - Bernhard Harfsterkamp

Krosenbrink Kroniek 1647 - 1952

WINTERSWIJK - De bekende streekauteur en historicus Henk Krosenbrink (1928 – 2015) heeft ongeveer een jaar voor zijn dood in eigen beheer een boek doen uitgeven door uitgeverij Fagus.

Het werk, getiteld: 'Krosenbrink Kroniek 1647 – 1952' is een beschrijving van de geschiedenis van de familie Krosenbrink uit de buurtschap Miste onder Winterswijk. Onderwerpen die daarin behandeld worden zijn onder andere de herkomst van de naam Krosenbrink, een overzicht van de genealogie en verwevenheid van de families Krosenbrink en Hemmink, alsmede de locatie van enige boerderijen waarin die families geleefd hebben. De beide wereldoorlogen, zoals die in het Winterswijkse grensgebied doorleefd werden, komen aan bod in een uitgebreid overzicht van de eerste helft van de twintigste eeuw. De beschrijving van persoonlijke gebeurtenissen uit met name die laatste vijftig jaren zijn van een levendig flair. De vele fotoreproducties (redactie: Jan Gal, een persoonlijke vriend van de auteur) versterken het authentieke karakter van de tekst.

Henk Krosenbrink had zijn kroniek in eerste instantie bedoeld en geschreven voor de eigen familiekring en pas daarna voor een eventuele bredere belangstelling. Zijn erfgenamen geloven dat het werk een grote interesse zal wekken bij een publiek dat de geschiedenis van Winterswijk en van Winterwijkers koestert. 'Krosenbrink Kroniek 1647 – 1952'wordt daarom vanaf nu exclusief bij Boekhandel Kramer in Winterswijk aangeboden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden