Winterswijk doet mee aan Gelderse Online Koningsspelen

Algemeen

WINTERSWIJK - In minimaal 29 Gelderse gemeenten vinden op vrijdag 24 april aanstaande de Gelderse Online Koningsspelen plaats. Ook gemeente Winterswijk doet mee. Actief Winterswijk stelt in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) actief programma op waar kinderen individueel, thuis en met behulp van video's aan deel kunnen nemen.

Online spelen te volgen via kanalen Actief Winterswijk
Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 9.00 uur een gezamenlijke warming-up. Deze centrale warming-up, met medewerking van Studio26, wordt uitgezonden door Omroep Gelderland en is te volgen voor ieder kind dat mee wil doen. Vervolgens start het programma voor de Winterswijkse jeugd via Actief Winterswijk. Via de website www.actiefwinterswijk.nl en facebookpagina @actiefwinterswijk volgen er activiteiten waaraan kinderen individueel kunnen deelnemen.

Buurtsportcoaches in actie
De buurtsportcoaches van Actief Winterswijk spelen een actieve rol tijdens deze Online Spelen. Zij verzorgen de activiteiten en gaan op 24 april actief op pad door Winterswijk om alle deelnemers en activiteiten zoveel mogelijk in beeld te brengen. Ook hebben enkele basisscholen aangegeven hun medewerking te willen verlenen aan dit online evenement. Het Winterswijkse programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Aan deelnemers wordt dan gevraagd de buurtsportcoaches te laten weten dat zij meedoen, dat kan via e-mailadres actief@winterswijk.nl.

#GoK en #ActiefWinterswijk
De Gelderse Online Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 24 april, van 9.00 tot 12.00 uur. Kinderen worden opgeroepen om hun activiteiten zoveel mogelijk live of achteraf te delen via social media en met gebruik van de hashtag #GoK en #ActiefWinterswijk. Bij berichtgeving en informatie over de activiteit wordt continu melding gemaakt van de regelgeving van het RIVM. Gezondheid en veiligheid staat hierbij voorop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant