Anke te Selle (links) en Myrthe Sikkink verheugen zich al op veel kaartjes. Foto:  PR
Anke te Selle (links) en Myrthe Sikkink verheugen zich al op veel kaartjes. Foto: PR

Kaartenactie voor kwetsbare inwoners en zorgmedewerkers Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Oudere en kwetsbare mensen zijn in deze tijd van totale isolatie blij met elke afleiding en blijk van medeleven. Een aantal Winterswijkers heeft daarom een actie opgezet om die plaatsgenoten en het zorgpersoneel te verrassen met een geschreven kaartje, tekening of klein borduurwerkje. De kaarten kunnen vanaf komende week ingeleverd worden bij zes supermarkten in Winterswijk, waarna ze bezorgd worden bij ouderen, zieken, mensen met een beperking en aan zorgmedewerkers.

"Zo'n kaartje is maar een klein gebaar, maar je laat deze mensen zo wel merken dat je met ze meeleeft", zegt Myrthe Sikkink die de actie samen met Anke te Selle van Perron 8 (stichting De Lichtenvoorde) initieert. De bedenkers van de actie hebben al meer dan tweeduizend inwoners van Winterswijk in beeld die nu gedwongen binnen zitten, deels alleen en vaak ook verstoken van contact met familie en bekenden. Het gaat onder meer om bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen, patiënten in het ziekenhuis, mensen die begeleid of met zorg wonen en ouderen in appartementengebouwen.

Vanaf maandag, Tweede Paasdag, staan bij de supermarkten van AH, Aldi, Jumbo, Nettorama en beide Plus-vestigingen containers waar mensen ansichtkaarten, tekeningen of kleine werkjes kunnen deponeren. "Het zou leuk zijn als ze daar een boodschap bij opschrijven, waar mensen vreugde of hoop uit kunnen putten. Dat kan ook gewoon over het mooie weer of de lente gaan, maakt niet uit."
Ook de basisscholen worden benaderd om leerlingen te vragen tekeningen te maken. Na het inleveren worden de kaarten bezorgd door vrijwilligers. "Het is ontzettend fijn dat er hulp vanuit allerlei hoeken komt en het project een warm hart toedraagt".
Volgens Sikkink hoeven degenen die kaartjes of tekeningen willen inleveren, niet bang te zijn dat zij anderen besmetten met corona. "Het is verstandig dat ook bij deze actie de regels van het RIVM in acht worden genomen en iedereen voor het schrijven of knutselen eerst goed zijn handen wast. Daarnaast hebben wij navraag gedaan bij diverse instanties en deze gaven groen licht. We laten de
ontvangende instanties zelf bepalen of er 24 uur gewacht wordt alvorens de kaarten uitgedeeld worden."
De containers blijven de komende weken nog in de supermarkten staan, "In ieder geval zolang de isolatiemaatregelen duren."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant