De grote zaal en kegelbanen maken plaats voor appartementen. Foto: Bernhard Harfsterkamp
De grote zaal en kegelbanen maken plaats voor appartementen. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Appartementen op plek kegelbanen en grote zaal Nijenhuis

WINTERSWIJK - Dat het zalencentrum Nijenhuis, bij veel Winterswijkers vooral bekend als Johanna, ging sluiten was al sinds eind vorig jaar bekend. Eind maart zou nog wel een groot afscheidsfeest gehouden worden, maar dat kon door de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen niet doorgaan. Intussen is bekend dat WAM en Van Duren Bouwgroep op de plek van de kegelbanen en de grote zaal appartementen gaat bouwen. Deze zijn overgenomen van eigenaar Hans Bulten.

Het monumentale café, de kleine zaal en twee woningen aan de Houtladingsteeg blijven in bezit van Bulten. De grote zaal en de kegelbanen zijn bij elkaar zo'n 2100 vierkante meter groot. Na de sloop zullen hier twee appartementencomplexen gebouwd worden. Naast het bestaande monumentale pand komen elf luxe koopappartementen. Op de plek van de kegelbaan en het terras verschijnen zestien huurappartementen. Ook zal er op een binnenterrein ruimte zijn voor 27 parkeerplaatsen voor de bewoners van het de appartementen.

De WAM en Van Duren Bouwgroep is van plan in het najaar de zalen te slopen. Het is de bedoeling om al het sloopmateriaal zoveel mogelijk te hergebruiken. De bouw kan dan nog dit jaar starten. De koopappartementen gaan rond de zomervakantie in de verkoop.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden