AutoMaatje al goed voor ruim 2.500 ritten

WINTERSWIJK - Ruim een jaar geleden begon de Winterswijkse Uitdaging in Winterswijk met AutoMaatje. Mensen
die geen eigen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger naar hun bestemming gebracht. Zo kunnen mensen er weer op uit, bijvoorbeeld naar de markt, de kapper of bij vrienden op bezoek. Veel Winterswijkers maken hier inmiddels gebruik van. Onlangs werd dan ook de 2.500e rit uitgevoerd. Om dit te vieren waren de vrijwilligers eigenlijk uitgenodigd om bij het gemeentebestuur op bezoek te gaan. Maar vanwege de corona-maatregelen kon dat helaas niet doorgaan. De vrijwilligers is beloofd dat men op een later moment alsnog van harte welkom is.

Vanwege de corona-maatregelen ligt AutoMaatje op dit moment stil. Maar uiteraard wordt dit na deze periode wel weer opgestart. Omdat deelnemers aan automaatje veelal inwoners met nauwelijks een netwerk en geen mogelijkheid om naar buiten te gaan, wordt er de komende weken extra aandacht aan hen besteed.
Vrijwilligers die zich bij het Meldpunt gemeld hebben informeren telefonisch bij de deelnemers van AutoMaatje hoe het met hen gaat en of men hulp nodig heeft. Ook wordt men door de vrijwilligers gewezen op de Boodschappendienst. Er is een groot deel van de AutoMaatje-chauffeurs die zich hier nu voor inzet en de boodschappen die zijn bestelt bij de mensen thuis bezorgt. Met elkaar komt men zo de crisis door.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden