Vier vogelsoorten live te volgen in Winterswijkse nestkasten

Algemeen

Beleef de lente in Winterswijk

WINTERSWIJK – De kerkuil, de steenuil, de gekraagde roodstaart en de kauw zijn dit voorjaar te volgen via webcams rond en in de nestkasten. Deze nestkasten hangen op verschillende plekken in de gemeente Winterswijk. Op de website Duurzaam Winterswijk kan men 24/7 live meekijken in de nestkasten van deze vogels en zien hoe de vogels elkaar het hof maken, eieren leggen en uitbroeden, jongen voeren en hoe de jonge vogels uitvliegen.

De vier vogelsoorten gedijen goed in het typisch Winterswijkse landschap met houtwallen, boerenerven, boomgaarden, schuurtjes en oude bomen. Deze vogelsoorten zijn de ambassadeurs van het waardevolle Winterswijkse cultuurlandschap. Per vogelsoort worden wekelijks blogs gepubliceerd die samen met vrijwilligers van de vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek worden gemaakt. Zo leert men meer over de achtergrond en de leefomgeving van deze vogels.
Beleef de lente in Winterswijk is een samenwerking van Vogelbescherming Nederland, gemeente
Winterswijk, Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk (WCL) en vrijwilligers van de
Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek. De webcams zijn ook te zien op de website van de
Vogelbescherming. Onder de noemer Beleef de lente zijn daar nog meer vogelsoorten te volgen. De nestkasten van de andere vogels staan elders in Nederland. Winterswijk is met vier nestkasten het sterkst vertegenwoordigd. Kijk op www.duurzaamwinterswijk.nl/beleefdelente

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant