Oude films bij RTV Slingeland

Algemeen

WINTERSWIJK - Bij Vereniging Het Museum worden ieder jaar door Willy Eykman oude films over Winterswijk vertoond. Het Museum en RTV Slingeland hebben nu de handen ineengeslagen: met ingang van woensdag 8 april gaat RTV Slingeland 'blokjes' van deze films uitzenden op de televisie. Reden hiervoor is dat door de beperkende coronamaatregelen met name oudere mensen bijna niet meer de deur uitkomen. Zowel thuis als in verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen deze films dan voor enige afleiding zorgen.

De tv van RTV Slingeland zendt vanaf 16.00 tot 24.00 uur elk uur uit. In het laatste gedeelte van een uur worden de filmblokjes vertoond. RTV Slingeland is te ontvangen op kanaal 1400 van de KPN en kanaal 36 bij Ziggo.
Tevens zendt RTV Slingeland vanaf maandag 6 april in acht afleveringen de opnamen uit van het openluchtspel 'Luiwerk', dat toneelvereniging TOEP uit Kotten vorig jaar bij molen De Bataaf heeft opgevoerd.

Expositie '75 jaar bevrijding' op website Museum
De tentoonstelling '75 jaar bevrijding' in Museum De Wereld van Wenters is door de coronamaatregelen niet te bezichtigen. De expositie was al wel helemaal ingericht en daarvan zijn nu film- en foto-opnames gemaakt. Deze zijn te bekijken op de website van Vereniging Het Museum: www.vereniginghetmuseum.nl en dan klikken op de foto met opschrift De Film.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant