Het nieuwe appartementencomplex aan de Jonenstraat. Foto: PR
Het nieuwe appartementencomplex aan de Jonenstraat. Foto: PR

Appartementencomplex Jonenstraat in Winterswijk klaar

WINTERSWIJK - Het appartementencomplex aan de Jonenstraat met acht woningen is in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats gebouwd. Alle woningen zijn al verhuurd. Deze week ontvangen, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus, de nieuwe bewoners de sleutel.

Betrokken bewoners
Bewoners waren vroegtijdig betrokken bij de bouw van hun toekomstige woning. Hierdoor konden zij zelf keuzes maken voor hun woning, denk aan de kleurstelling in keuken, badkamer en toilet. Tijdens het hoogste punt van de bouw hebben huurders al kennis gemaakt met elkaar en begin dit jaar konden de ze al een kijkje komen nemen in hun nieuwe woning.

Sleuteluitreiking
De sleuteluitgiften vinden deze week in aangepaste vorm plaats. Daarbij is het belangrijkste dat de veiligheid voor zowel de huurders als de medewerkers van De Woonplaats gewaarborgd is. Daarvoor volgen ze de richtlijnen van het RIVM. De woningcorporatie is erg blij dat ze in deze onzekere tijd toch deze huurders blij kunnen maken met hun nieuwe woning!

Impuls
De 8 appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers en zijn verdeeld over de drie woonlagen van het complex. De sociale huurwoningen hebben een huurprijs onder de 737,14 euro per maand. In mei 2019 is aannemer WBC bouwgroep uit Winterswijk gestart met de bouw met de tweede fase van het project Spek-Ende. In 2011 bouwde woningcorporatie De Woonplaats hier al 20 appartementen en vier commerciële ruimtes. Met dit kleinschalige appartementencomplex aan de Jonenstraat heeft dit deel van Winterswijk een mooie impuls gekregen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden