Foto: pixabay
Foto: pixabay

Kerk gaat online Palmpasen vieren

Algemeen

Kerk gaat online Palmpasen vieren

WINTERSWIJK – De kerken in Nederland zoeken naar manieren om de verbinding met hun gemeente in stand te houden nu er een maximum aan aantallen bezoekers per bijeenkomst is uitgevaardigd. Kerk-zijn vaart op persoonlijk contact, ontmoeting en sociale interactie. De Protestantse Gemeente Winterswijk bezint zich op hoe zij de kernwaarden de passende uitdrukking kunnen geven en komen met een online viering in het komende weekend.

Eigenlijk zou er een Young@Heart-dienst plaatsvinden in de Zonnebrinkkerk. De voorbereidende groep, die gemiddeld genomen jonger is dan de reguliere kerkganger, besloot over te gaan tot kanalen van multimedia. Hierdoor kan er op 4 of 5 april een interactieve viering plaatsvinden met een heuse online knutselworkshop om als gezin samen met de kinderen te doen.

Palmpasen
Op 5 april is het Palmpasen, de zondag voor het paasfeest. Het maken van een palmpasenstok en meedoen in een optocht hoor daarbij. De PGW nodigt iedereen uit op zondagmorgen mee te doen met het maken van deze palmpasenstok. Via Youtube en Facebook geven zij een tutorial hoe je deze maakt en wordt er uitleg gegeven achter de symbolen die aan deze stok hangen. Geïnteresseerden kunnen een 'lege' stok thuis bezorgd krijgen als ze een bericht sturen via de Facebookpagina 'Young At Heart', inclusief een 'boodschappenlijstje' welke onderdelen er (in de supermarkt) bijgekocht moeten worden.

Huiskamers
De viering is opgenomen in meerdere huiskamers en studio's: muziek, uitleg en de workshop zijn apart opgenomen en professioneel gemonteerd tot een film die minder dan 45 minuten duurt. Op maar liefst vier manieren is de film te vinden in het komende weekend: via YouTube met zoekterm 'PGW Palmpasen 2020', op Facebook op het kanaal van Young At Heart en op het kanaal van de Protestantse Gemeente Winterswijk en tenslotte ook te beluisteren via www.pgwinterswijk.nl (klikken op internet kerkradio). Het interactieve karakter wordt versterkt als kijkers en luisteraars tijdens of nadien een foto of filmpje plaatsen op de genoemde Facebook-pagina's. Ook Instagram (young@heart) staat tot de beschikking om te gebruiken voor foto's. De voorbereidingsgroep hoopt op veel bekijks en reacties, om daarmee het gevoel van samenzijn te benaderen.

Facebook: Young At Heart en Protestantse Gemeente Winterswijk, Instagram: young@heart, www.kerkomroep.nl, www.pgwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant