Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen!

WINTERSWIJK - Het is belangrijk dat mensen die een hoger risico lopen op besmetting met Corona binnen blijven. De kans op besmetting is daarmee het laagst. Ook zelf boodschappen doen moet zoveel mogelijk vermeden worden. Veel mensen redden zich goed, via familie, vrienden, buren of via een online bestelservice. Maar er een groep bij wie dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat men niemand heeft om op terug te vallen, geen computer heeft of niet goed weet hoe men online boodschappen kan bestellen. Zij kunnen gebruik maken van de boodschappendienst.

De Winterswijkse Uitdaging heeft snel na het bekendmaken van de maatregelen rondom Corona een meldpunt ingericht, waar mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp aanbieden zich kunnen melden. Velen hebben dat gedaan en er is een grote groep mensen die als vrijwilliger hulp aanbieden. Met deze groep vrijwilligers gaan we een speciale telefoondienst bemensen, waar mensen die thuis moeten blijven, maar niet online boodschappen kunnen bestellen, naartoe kunnen bellen om telefonisch boodschappen te bestellen. Deze telefonische bestelservice is speciaal bedoeld voor mensen die zonder deze service geen andere keuze hebben dan zelf boodschappen te doen.

Om deze boodschappendienst snel op te richten hebben PLUS Bruggers en de Winterswijkse Uitdaging de handen ineen geslagen. Er is een speciaal telefoonnummer geopend. Mensen kunnen daar naartoe bellen, de vrijwilligers nemen de bestelling aan, zetten die in een speciaal systeem van de PLUS en een dag later worden de boodschappen door de vrijwilligers van Automaatje gebracht. De boodschappen worden tot de deur geleverd en betaling kan via een doorlopende machtiging. Men hoeft geen contact geld in huis te hebben en geen contact te leggen met de vrijwilligers.

De telefonische bestelservice gaat dinsdag 31 maart 10 uur open. De openingstijden van de bestelservice zijn: maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur en is te bereiken via 0543-200027

Behoort u tot de groep met een hoger risico op besmetting met het Coronavirus ? Blijf dan binnen, ook voor de boodschappen! Kunt u niet online bestellen? Bel dan de boodschappenlijn: 0543-200027.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden