Winterswijk is een van de wandelgemeenten. Foto: Annet Piek
Winterswijk is een van de wandelgemeenten. Foto: Annet Piek

Samenwerking in plaats van verkiezingsstrijd bij de verkiezing Wandelgemeente 2020

WINTERSWIJK - "Wat waren we in Winterswijk allemaal trots toen we in januari hoorden dat wij samen met de gemeenten Berg en Dal en Westerwolde genomineerd zijn om wandelgemeente van het jaar 2020 te worden". Aan het woord is VVV-vestigingsleider Gienne te Gronde. Vanaf 1 april zou er gestemd kunnen worden. "We hadden een plan van aanpak klaarliggen om eind maart uitgebreid campagne te voeren en daarbij zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om op ons te stemmen. We hadden er echt zin in."

Totdat de coronacrisis toesloeg en de niet een mis te verstane gevolgen ervan zien. "We hebben vanuit 100% Winterswijk en de VVV veel contact met ondernemers en horen dagelijks welke impact het heeft. Wij delen hun zorgen."
"Dus om in deze tijd, met drie gemeentes te gaan strijden om een titel en publiek te werven om te stemmen, dat voelt en is ongepast", aldus Te Gronde. De andere twee genomineerde gemeenten dachten er ook zo over en met zijn drieën hebben zij contact opgenomen met de redactie van Te Voet online/ de Wandelkrant. In een heel goed overleg met de Wandelkrant hebben de gemeenten besloten om de focus niet op een verkiezing te leggen maar de krachten te bundelen en te investeren in een gezamenlijke campagne waarin wandelen in de gemeenten wordt gepromoot. De drie genomineerde gemeenten mogen nu alle drie de titel wandelgemeente 2020 voeren. Deze campagne zal een langere looptijd hebben dan de zes weken die voor de verkiezing stonden. "De campagne zal nu gespreid door 2020 tot volgend jaar maart worden ingezet en we willen bijvoorbeeld ook wandelevenementen die in het najaar plaatsvinden extra onder de aandacht brengen. We hopen hiermee bezoekers te inspireren om, als de crisis voorbij is, ook naar Winterswijk te komen." Gienne sluit af: "samen promoten in plats van onderling strijden: dat voelt goed en daar gaan we voor"!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden