Foto: PR Dagelijks Leven
Foto: PR Dagelijks Leven

Moeder werd kind van ons

ACHTERHOEK - Dementie. Een verzamelnaam, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Op dit moment lijden ruim 270.000 Nederlanders aan deze slopende ziekte. Elk uur komen daar vijf Nederlanders bij.

Dinie vertelt openhartig over haar moeder: "Bovenop de geheugenproblemen kwamen er ook andere symptomen bij. Dat was confronterend. Ze kreeg last van frustraties en had moeite met praten en lopen. Daardoor werd ze steeds afhankelijker. Mede door de sociale buurt en onze steun kon ze nog een poos thuis blijven wonen. Maar op een bepaald moment ging dat niet meer. Dat was erg moeilijk. We hadden het gevoel onze moeder in de steek te laten door haar uit haar vertrouwde huis te halen. Maar we hadden geen keus. Wij zijn haar kinderen, maar de Alzheimer draaide dit om. Ze werd een kind van ons. Dagelijks leven voelde direct goed. Wat meteen opviel was hoe liefdevol de bewoners verzorgd worden. Dat is moeilijk te omschrijven; dat moet je meemaken. Zowel de bewoners als hun familie worden echt in hun waarde gelaten. Dat vinden wij belangrijk."

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland kleinschalige woonzorglocaties. Een veilige en sociale omgeving, waar welzijn, aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden