Tijdelijk tiny house achter het oude raadhuis

WINTERSWIJK - In de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 maart is besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor een tiny house, een mini-huis, naast het oude raadhuis. Het is bedoeld om de mogelijkheden van een duurzaam huisje te laten zien. Het is onderdeel van het Centrum duurzaamheid Winterswijk, dat sinds december 2019 in het oude raadhuis is gevestigd. Het tiny house zal slechts enkele maanden naast het raadhuis staan.

Door Bernhard Harfsterkamp

Verlengstuk van Centrum duurzaamheid
Het tiny house is een initiatief van JS4Ever B.V. Het huisje zal niet bewoond worden, maar zal als flexibele werkplek worden ingericht. Hier kunnen inwoners van Winterswijk terecht voor informatie over tiny houses, die tijdelijk ergens opgebouwd kunnen worden en daarna worden verplaatst naar een andere locatie. Of een permanente woning kunnen worden voor mensen, die niet veel ruimte nodig hebben. Het huisje is niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en ook niet op de water- en gasleidingen. Hoe dit kan worden gerealiseerd, kan in het tiny house gedemonstreerd worden. Ook wordt er informatie gegeven over het hergebruik van de gebruikte materialen. Daarmee is het een duidelijk verlengstuk van het Centrum Duurzaamheid Winterswijk, waar inwoners en bewoners kunnen kennismaken met alle aspecten van duurzaamheid en een circulaire economie.

Tot aan de bouwvakvakantie
Omdat op de locatie, het grasveld naast de parkeerplaatsen achter het raadhuis aan de Beukenhorstweg, volgens het onlangs vastgestelde bestemmingsplan Vrijheidspark niet mag worden gebouwd, moet er voor de bouw een omgevingsvergunning worden verleend. Het tiny house heeft een oppervlakte van 27,4 vierkante meter. Voor het gebruik van de grond betaalt de initiatiefnemer 90,42 per maand. Het huisje kan slechts tot aan de bouwvakvakantie blijven staan, omdat volgens de planning daarna in augustus wordt begonnen met de herinrichting van de omgeving van het oude raadhuis. In het te realiseren Vrijheidspark is veel ruimte voor de inwoners om in een groene ruimte rond te lopen en te verblijven. Op de plek van het tiny house zal daarbij extra parkeerruimte worden gecreëerd. Omwonenden zijn geïnformeerd over het tijdelijke bouwwerk en zijn volgens de initiatiefnemers enthousiast en geïnteresseerd.

Meer berichten