De gemeente wilt dat je de komende tijd thuis blijft, wat kun je doen?

Op dit moment luidt het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een uitstapje naar de supermarkt is tegenwoordig al een hoogtepunt. De horeca ligt op zijn gat, sportverenigingen zijn gesloten net als toeristische attracties. Er valt buiten daarom weinig te beleven. Om de tijd thuis zo comfortabel en leuk mogelijk door te brengen, volgen hier enkele ideeën. Die zijn natuurlijk tussendoor met elkaar af te wisselen.

1. Besteed je tijd nuttig
Dit is bij uitstek een tijd om de aandacht te richten op nuttige zaken. Bijvoorbeeld om een nieuwe weg in te slaan en online geld te verdienen. Dat is onder meer mogelijk via Shopify Nederland. Dat is een simpel platform om zonder enige ervaring een webshop te starten met verkoop van eigen of andermans producten.

2. Ga puzzelen
De omzet van de puzzelverkoop is tot recordhoogte gestegen. Het blijkt wel dat puzzelen een aangenaam en leuk tijdverdrijf is als je binnen moet blijven. Er zijn allerlei soorten puzzels beschikbaar van puzzelboekjes tot legpuzzels. Het leggen van een puzzel is ook een activiteit die je met zijn tweeën kan doen.

3. Ga boeken lezen
Nu je quasi verplicht thuis zit, heb je gewoon meer tijd over. Zelfs als je kinderen in huis hebt, blijf er toch tijd voor jezelf over. Tijd die je mooi kan besteden aan het lezen van boeken. Stimuleer je kinderen ook om een boek te gaan lezen.

4. Volg online een cursus
Een andere nuttige tijdsbesteding is om online een cursus te gaan volgen. Misschien heb je altijd al wel een andere taal willen leren. Daar is het nu de tijd voor. Of ga je in een specifiek onderwerp verdiepen waar je interesse in hebt.

5. Blijf bewegen
Het is ondanks het thuiszitten belangrijk om te blijven bewegen. Dit in combinatie met gezond eten. Op deze manier blijf je mentaal fit. Als je alleen maar thuis op de bank zit naar de televisie te kijken, heeft dat een negatieve invloed op je gezondheid. Er zijn allerlei manieren om thuis te bewegen, zoals via YouTube kijken en meedoen met sportsessies. Of door naar Nederland in Beweging te kijken op de televisie en mee te doen. Het bewegen hoeft geen intensieve belasting te zijn. Je hoeft je overigens ook nog niet helemaal op te sluiten. Het is nog altijd mogelijk om buiten te joggen of te wandelen. Houd wel rekening met de afstand van anderhalve meter tot andere personen.

6. Blijf in je ritme
Het is verleidelijk om lekker lang uit te slapen of wat minder actief te zijn. Toch is het voor de mentale gesteldheid belangrijk om in je ritme te blijven. Zet gewoon iedere dag de wekker, ga douchen en kleed je aan. Moet je thuiswerken? Houd dan het werkritme aan met bijvoorbeeld de koffiepauze en lunchpauze zoals je dat gewend bent. Houd ook de reguliere werktijden aan en ga niet door met werken als je werktijd er eigenlijk al opzit. De weekenden houd je gewoon vrij om aan nuttige of ontspannen zaken te besteden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Shopify Nederland. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Lees ook

Meer berichten