Bespaar gemakkelijk op je kosten thuis met deze tips

Hoe houd je financieel het hoofd boven water in deze zware en onzekere tijden? Niemand kan voorspellen hoe het verder moet met de economie en ook in onze regio bestaat veel onduidelijkheid over de gevolgen van de wereldwijde crisis. Houd jij in financieel opzicht het hoofd nog boven water? En hoe zorg je ervoor dat je ondanks alles nog een beetje kunt sparen? We geven je graag wat tips!

  • Leef sober
  • Ga voor de beste deal
  • Verduurzaam je woning
  • Verkoop wat je niet gebruikt
  • Plan je maaltijden vooruit

Misschien ben je gewend om uitbundig te leven en veel geld uit te geven, maar in tijden van crisis moet men, zoals het oude spreekwoord luidt, de tering naar de nering zetten. Een dagje pretpark is leuk, maar de hele dag thuis allerlei spellen spelen kan net zo leuk zijn. Uit eten gaan is fijn, maar als je geld wilt besparen, kies je voor een sobere, maar wel gezonde en voedzame maaltijd thuis. Op die manier houd je geld in je zak. Ons advies luidt om dat geld direct op een aparte rekening te storten, zodat je minder snel in de verleiding komt om het alsnog uit te geven.

Tarieven met elkaar vergelijken
Ook valt er flink wat geld te besparen door eens kritisch te kijken naar wat je uitgeeft aan contributies en abonnementen. Veel mensen hebben door het vergelijken van energie een betere deal kunnen sluiten en daarmee tientallen of zelfs honderden euro's per jaar kunnen besparen. Het verduurzamen van de woning kan daar trouwens ook een goede bijdrage aan leveren. Wanneer je erin slaagt om het energieverbruik te reduceren, krijg je bij de jaarafrekening een mooi bedrag terug van je leverancier. Zet ook dat geld meteen apart.

Ook wanneer je ondernemer bent, kan het zeer lucratief zijn om de tarieven voor zakelijke energie met elkaar te vergelijken. Een andere goede tip, die veel ondernemers toepassen maar door particulieren vaak wordt vergeten, is het verkopen van overtollige zaken. Struin je zolder en schuur eens af naar goede, bruikbare spullen die je zelf niet meer gebruikt. Zet ze te koop via het internet of hang een kaartje op bij de supermarkt. De opbrengst uit deze verkopen voeg je uiteraard toe aan je spaarsaldo als appeltje voor de dorst. Zo voorkom je dat je zelf in financiële problemen geraakt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Eeasyswitch. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten