Foto: PR
Foto: PR

Veel aanmeldingen voor hulp in coronacrisis

Algemeen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Uitdaging (WUh) heeft vanwege de coronacrisis het meldpunt Corona opgezet waar mensen met een een hulpvraag zich kunnen melden. Ook vrijwilligers die hulp willen bieden kunnen zich opgeven. "Het aantal aanmeldingen is op de eerste dag al flink", aldus Harrie Garritsen van de WUh. "Het bericht kwam online en meteen waren er al 15 aanmeldingen, waaronder ook opvallend veel jongeren", weet Garritsen. Mensen die hulp nodig hebben, hebben zich nog niet gemeld. Maar Garritsen verwacht wel dat de hulpvragen zullen komen.

Het kan gaan om boodschappen doen voor mensen die zelf de deur niet uit willen of durven, omdat ze tot de risicogroep behoren. Maar ook mensen die een hond hebben die uitgelaten moet worden, kunnen contact opnemen. "Op dit moment zijn we alle mensen die normaal gesproken gebruik maken van het AutoMaatje aan het nabellen of we op een of andere manier hulp kunnen bieden", legt Garritsen uit. "Het gaat nu om zo'n 200 mensen die we even opbellen vanuit de WUh."

Wie hulp nodig heeft kan contact opnemen. WUh is dagelijks van 9:00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar onder nummer 0543 – 200026. Ook als men mensen kent die wellicht hulp of ondersteuning kunnen gebruiken kan men contact opnemen.
Wel laat WUh in een persbericht weten: 'Het is natuurlijk wel belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Volg de richtlijnen van het RIVM, lever boodschappen op de stoep af, was vaak je handen en praat bij voorkeur via de telefoon of een beeldverbinding.'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant