Uitdaging komt met meldpunt Corona

Algemeen

WINTERSWIJK - De maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus hebben grote effecten op het maatschappelijke leven. Overal, zeker ook in Winterswijk, staan er massaal mensen op die hulp aanbieden. De Winterswijkse Uitdaging / Vrijwilligerspunt / Wuh wil mensen die hulp nodig hebben en hulp aanbieden bijeen brengen.

Vanaf maandag 16 maart om 11:00 uur is er een digitaal meldpunt operationeel. Hier kunnen mensen die hulp nodig hebben zich melden. Ook inwoners die hulp willen bieden kunnen zich hier melden. De medewerkers van de Winterswijkse Uitdaging zullen dan vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Ga naar www.winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt en schrijf je in hulpvrager of als hulpbieder. Bellen kan natuurlijk ook: We zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar onder nummer 0543 – 200026.
Het sluiten van de scholen levert allerlei praktische problemen op voor al die mensen die de samenleving draaiende houden. Mensen uit de zorg, supermarkten en openbaar bestuur draaien overuren, maar kunnen dat alleen doen als het thuis goed geregeld kan worden. Daarvoor zoeken wij vrijwilligers. Ook mensen die geïsoleerd raken door de maatregelen, zelf de boodschappen niet meer kunnen doen, ouderen en zwakkeren hebben hulp nodig. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers.
Wij zoeken bijvoorbeeld jongeren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, maar ook alle anderen die de tijd willen nemen om anderen te helpen. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Volg de richtlijnen van het RIVM, lever boodschappen op de stoep af, was vaak je handen en praat bij voorkeur via de telefoon of een beeldverbinding.
Heeft u hulp nodig, omdat uw werk belangrijk is voor het maatschappelijk leven ? Heeft u behoefte aan praktische hulp omdat u liever thuisblijft om besmetting te voorkomen ? Weet u mensen die hulp nodig hebben, maar de weg naar ons niet weten te vinden ? Neem dan contact met ons op. WUh is dagelijks van 9:00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar onder nummer 0543 – 200026.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant