Lang leve de Kunst. Foto: Ronald Falke
Lang leve de Kunst. Foto: Ronald Falke

Lang Leve Kunst op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Samen zingen, muziek maken of dansen. Naar een mooi verhaal luisteren of er zelf een vertellen. Of samen naar kunst kijken. Veel mensen genieten van kunst, in welke vorm dan ook. Mensen knappen er van op en kunnen er weer even tegen. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om actief met kunst bezig te zijn. Vooral voor ouderen is dat soms lastig. Daarom organiseert Boogie Woogie onder de naam Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek kunstactiviteiten voor ouderen. Door met elkaar muziek te maken, te zingen, naar kunst te kijken of een verhaal te lezen, leven mensen even helemaal op. Op deze manier wordt kunst voor iedereen bereikbaar. Door Lang Leve Kunst komen mensen in hun eigen woonomgeving met kunst in aanraking. Bijvoorbeeld in het zorgcentrum waar ze verblijven, waar ze samen naar een mooi verhaal luisteren of met elkaar gaan zingen. Door zo met elkaar bezig te zijn, komt men niet alleen in aanraking met kunst, maar voelt men zich ook minder alleen.

Steeds meer ouderen doen mee met Lang Leve Kunst. Daarom is men nu op zoek naar extra vrijwilligers. Wie van zingen of muziek maken houdt, kan zich aanmelden als vrijwilliger. Zo gaan voor de projecten Zang aan Huis en Muziek aan Huis vrijwilligers bij de mensen thuis (meestal in een zorginstelling) op bezoek. Samen met een groepje vrijwilligers gaat men dan met de mensen zingen of muziek maken. Zo kunnen zij even hun zorgen vergeten en weer ergens van genieten. Maar ook voor andere activiteiten, zoals verhalen (voor)lezen en kunst kijken zijn nog vrijwilligers nodig. Samen met andere vrijwilligers zorgt men voor onvergetelijke momenten bij de ouderen.

Wie het leuk lijkt om met de ouderen onvergetelijke momenten te beleven en hen weer even te laten genieten is welkom om zich te melden. Mensen die creatief, muzikaal zijn, of van dansen houden kunnen zich melden als vrijwilliger. Lang Leve Kunst zoekt ook nog een coördinator die alle activiteiten van het project in goede banen kan leiden. Als men goed het overzicht kan bewaren, creatief is en mensen kan enthousiasmeren, dan komt Lang Leve Kunst graag met belangstellenden in contact.

Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan contact met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of tel. 0543-200 026. Of kom langs tijdens het spreekuur, dit is elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk. Men kan zich ook direct melden bij de projectleider van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek, de heer Harry ten Brinke, via harry@boogiewoogie.nl of 0543 515569.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant