Café Doodgewoon

AALTEN - Op donderdag 24 maart vindt weer een Café Doodgewoon plaats. Het thema is dit keer 'Afscheid nemen van het leven'. De bijeenkomst is in De Hofnar, zaal Lintelo, Polstraat 7 in Aalten. Inloop vanaf 14.15 uur; het programma duurt van 14.30 tot 16.00 uur.

Ieder mens weet dat hij of zij op een dag zal sterven. Maar hoe ga je om met het besef dat je niet meer beter zult worden? Hoe moet je leven als je niet lang meer zult leven? Als iemand te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter zal worden ontstaat er een wirwar aan gedachten en gevoelens. Enerzijds moeten er veel praktische zaken geregeld worden maar tegelijkertijd is er een emotioneel proces, waarin verdriet vaak de overhand heeft. Het kan lastig zijn het leven los te laten, wanneer het voelt alsof er nog zoveel is om voor te leven.

Onze gastsprekers Siegrit Jonker, geestelijk verzorger Careaz en Willem, Hart voor Levensvragen, gaan in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost-Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Vanaf 2016 wordt in de Achterhoek een paar keer per jaar een café Doodgewoon georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. In 2020 heeft het Netwerk een bedrag mogen ontvangen van het Coöperatiefonds Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek om de cafés in Lievelde, Borculo en Aalten te realiseren. De volgende bijeenkomst is op 15 oktober van 14.30-16.00 uur; thema: De notaris legt uit.


netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek

Tel. 06 2001 7978

Meer berichten