Han Boterman, staand met bloemen, met daarnaast zijn dochter Manouk en een aantal van de werknemers van HTB Chaletbouw. Helemaal rechts staand Mark van Dam. Vooraan v.l.n.r. Anke te Selle, Janne Terhorst en Elvira Schepers. Foto: Sis Huiskamp
Han Boterman, staand met bloemen, met daarnaast zijn dochter Manouk en een aantal van de werknemers van HTB Chaletbouw. Helemaal rechts staand Mark van Dam. Vooraan v.l.n.r. Anke te Selle, Janne Terhorst en Elvira Schepers. Foto: Sis Huiskamp (Foto: )

Toffe Peer naar HBT Chaletbouw

WINTERSWIJK - Han Boterman, eigenaar van HBT Chaletbouw, ontving op 21 februari de eerste Toffe Peer, een wisseltrofee voor maatschappelijk betrokken Winterswijkse ondernemers. Mark van Dam, jurylid en voorzitter van stichting de Winterswijkse Uitdaging, en wethouder Elvira Schepers reikten de prijs uit.

Behalve de trofee kreeg de winnaar ook een cheque ter waarde van vijfhonderd euro. Deze cheque mag hij aan een zelfgekozen goed doel overhandigen. Han Boterman gaf de cheque direct door aan Anke te Selle en Janne Terhorst van Perron 8, onderdeel van De Lichtenvoorde, die ook aanwezig waren. Zij zullen het geld besteden aan een dagje uit voor kinderen met een beperking.

De Toffe Peer krijgt een ondernemer niet zomaar. Hij of zij moet naast de gewone bedrijfsvoering iets extra's doen. Zich onderscheiden op maatschappelijk gebied. Van de zeventien mensen die nu in dienst zijn bij HBT Chaletbouw heeft een derde een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen bij het bedrijf werkervaring op en leren een vak. Dat zijn volgens Mark van Dam meer mensen dan je bij een kleine organisatie zou mogen verwachten. "En het vraagt extra begeleiding en inzet. Bedrijven als HTB kloppen zichzelf daarvoor doorgaans niet op de borst en daarom wordt het tijd om ze in het zonnetje te zetten", aldus van Dam bij de overhandiging.

'Dat we het zo doen vinden wij heel normaal'

Han Boterman vindt het leuk dat hij de Toffe Peer kreeg. "Dat we het zo doen vinden wij heel normaal, we denken dat het zo moet. Ik had de nominatie niet verwacht en ik ben er trots op. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de jongens die hier werken. We zoeken nog meer mensen. Ook (timmer)vrouwen zijn hartelijk welkom om te solliciteren. Een diploma is niet zo belangrijk. Als je gemotiveerd bent kun je hier veel leren."

De Winterswijkse Uitdaging zal de Toffe Peer en de bijbehorende cheque in ieder geval de komende vijf jaar uitreiken. Alle Winterswijkers kunnen kandidaten voor deze prijs voordragen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Dat waren er in het afgelopen jaar 22. Vijf daarvan zijn voor deze trofee genomineerd. De overige genomineerden waren Esta Haarmode, Eva Ondermode, Prange en Ristaurante Vilaggio.

Meer berichten