Schaakvrij

Algemeen

WINTERSWIJK - Dinsdagavond 25 februari staat bij schaakclub WSG weer in het teken van Schaakvrij. Er worden dan vier partijen gespeeld, waarbij sterkere spelers minder bedenktijd krijgen om de wedstrijden nog spannender te maken. Iedereen mag meedoen, dus ook huisschakers, jeugdspelers en schakers van andere verenigingen. De eerste ronde begint om 19.30 uur en daarna is er ongeveer iedere drie kwartier een nieuwe ronde. Later beginnen dan de eerste ronde is mogelijk, evenals niet alle rondes tot het einde spelen. Vooraf aanmelden is niet nodig, wie zich tijdig meldt in het Zonnebrinkcentrum kan meespelen.

Halverwege het seizoen heeft nog slechts één van de zes teams van het WSG serieuze uitzichten op het kampioenschap. Het eerste viertal won thuis met 3,5-0,5 van EDS Delden en kan in de volgende ronde uit bij Lochem een grote stap zetten op weg naar het kampioenschap van de eerste klasse. Dick Boogaard won na een heel ingewikkelde partij, waarin hij eerst slecht stond. Zijn tegenstander kon het echter niet afmaken. Marcel Krosenbrink won snel een pion en legde daarmee de basis voor de zege. Alfred Schley kwam niet goed uit de opening, maar wist daarna zijn stelling te herstellen en dat was voldoende voor de winst. Henk te Brinke kwam nooit in de problemen en rolde zijn tegenstander langzaam maar zeker op.