De vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereiding van het diner. Foto: Present Winterswijk
De vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereiding van het diner. Foto: Present Winterswijk Foto: Present Winterswijk

'Hierdoor voelt het dat je niet vergeten bent'

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijwilligers van Ontmoeting Den Angang en Present Winterswijk hebben 22 mensen op Valentijnsdag getrakteerd op een diner. De gasten waren alleenstaande ouders met kinderen, een stel en alleenstaanden die anders nooit uitgaan doordat ze weinig netwerk en financiële middelen hebben of door ziekte moeilijk de deur uit kunnen. “Dit Valentijnsdiner heeft me goed gedaan. Januari is een rot maand en hierdoor voelt het dat je niet vergeten bent. Het was echt een opsteker voor mij”, vertelde een moeder die samen met haar dochter van het diner heeft genoten.

“Ik heb een leuk gesprek gehad met een tafelgenoot en een erg gezellige avond gehad, wat mij een goed weekend heeft bezorgd. De volgende keer wil ik graag meehelpen als vrijwilliger”.

De vrijwilligers toverden Den Angang aan de Markt in Winterswijk voor deze avond om tot een gezellig restaurant, waar iedereen van harte welkom werd geheten. In de keuken waren vrijwilligers druk bezig om het diner voor de gasten te bereiden. De kok vertelt: “Ik vond het leuk om te doen. Het heeft mij geraakt dat iemand boven in de keuken komt om te bedanken en dat dit de andere vrijwilligers weer ontroert”. De vrijwilligers van Den Angang willen graag vaker zo’n avond voor anderen organiseren. Het diner werd volledig gesponsord en door vrijwilligers georganiseerd.

De vrijwilligers waren ook blij met de samenwerking met Present. Ze gaven tijdens de avond een paar keer aan dat ze anders niet hadden geweten hoe ze deze gasten hadden kunnen bereiken. En dat is precies wat Present doet: “Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die wel wat hulp en/of aandacht kunnen gebruiken”.

Heb jij ook iets te bieden en wil je alleen, met vrienden, collega’s of als bedrijf andere Winterswijkers helpen bij een klus of een leuke activiteit met hen ondernemen, neem dan contact op met Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Terwijl de gasten eten, wordt in de keuken het dessert gemaakt. Foto: Present Winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant