De Winterswijkse karateka's.Foto: PR
De Winterswijkse karateka's.Foto: PR (Foto: )

Prijzen voor jeugdige shin kyokushinkarateka's

WINTERSWIJK - Op zaterdag 15 februari vertrokken zeven jeugdige shin kyokushinkarateka's van Budocentrum Winterswijk in alle vroegte naar het verre Appingedam om daar deel te nemen aan de Ommelander Cup. Het werd een succesvolle dag voor Sensei Chiel van Vliet en zijn leerlingen. Ze kwamen met vier eerste prijzen, twee tweede prijzen en een derde prijs terug naar Winterswijk.

In de ochtend vonden de kata's plaats. Een kata is een stijlfiguur, een vaste serie bewegingen, waarmee de karateka een gevecht uitbeeldt tegen een denkbeeldige tegenstander. Bij de kata's wonnen Luana en Stan de eerste prijs. Er was een tweede prijs voor Hugo.

Kumite
In het middagprogramma vond het kumitedeel plaats. Bij de kumite vechten de karateka's in ronden van een minuut tegen tegenstanders van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht. Aan de Ommelander Cup nemen alleen kinderen deel die geen tot weinig wedstrijdervaring hebben. Bij het kumitedeel waren er eerste prijzen voor opnieuw Luana en voor Hugo en Samuel.
Jacob pakte een tweede prijs en Domir de derde. Al met al een geslaagde, maar vooral ook leuke dag voor de jonge karateka's van Budocentrum Winterswijk.
Kinderen die geïnteresseerd zijn in karate kunnen aan vier proeflessen meedoen. Kijk hiervoor op de site van het budocentrum (www.budocentrum.org) of Actief Winterswijk (www.actiefwinterswijk.nl, zoek op karate).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden