Heights Meditation. Foto: Sunny Jagesar
Heights Meditation. Foto: Sunny Jagesar (Foto: )

Heights Meditation speelt op Reggae-Party in De Stam

WINTERSWIJK – De lente komt er aan. In café De Stam aan de Misterstraat wordt gekozen voor een wat zomerse sound, tijdens de Reggae-Party, op zaterdag 7 maart.

Uitbater van De Stam Danny Nijman maakt een aanatl keren per jaar van zijn bruine kroeg een rood-geel-groen-café. Op zaterdag 7 maart komt één van de leukste, beste en meest spelende reggaebands van Nederland naar de Achterhoek: Heights Meditation. "We staan bij velen bekend als de kroeg van rock, blues en aanverwante muziekstijlen. Ik hou echter van heel veel muziekstromingen en reggae is ook zeker een favoriet", laat Danny weten.

Voor de reggae-avonden zoekt Nijman meestal de samenwerking met stichting Living Room Concert, die ruim ervaring heeft in dit genre. Dat de samenwerking ook dit keer weer goed uitpakt, blijkt wel uit de act die is geboekt: Heights Meditation.
In 2010 werd deze band in Amsterdam opgericht. De naam moest in twee woorden uitleggen wat er tijdens ieder optreden gebeurt. "Je raakt geheid in hoger sferen en daarmee was Heights Meditation een feit", is de uitleg. De meeslepende maar tevens stuwende beats maken stilstaan onmogelijk. De band speelt diverse stijlen, zoals: lovers-rock, roots-reggae en dancehall-style. De muzikanten brengen eigen werk, maar ook covers. De covers zijn onder andere van Gregory Isaacs, Black Uhuru; Bob Marley, Sugar Minott enzovoorts. Door deze mix wordt het voor iedere reggaeliefhebber, maar ook voor muziekliefhebbers in het algemeen een bijzondere avond.

Irie Vibes
Om de avond compleet te maken is ook 'Radio Irie Vibes Live' aanwezig. Met zijn goed beluisterde radioprogramma op de donderagavond haalt hij wekelijks tussen de 250 en 300 digitale reacties binnen en is daardoor ook bekend als zeer publieksvriendelijke en interactieve DJ. Mario zal deze avond de stiltes vullen op het moment dat de band pauze heeft. Muziekliefhebbers zijn welkom op zaterdag 7 maart in dart-, biljart- en muziekcafé De Stam. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 5 euro (alleen verkoop aan de deur).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden