Wencke Mengers en Naomi Helmink
Wencke Mengers en Naomi Helmink Foto: PR Penta Winterswijk

Mooie resultaten in Hellendoorn voor Penta acrogymnasten

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 15 februari werd in Hellendoorn de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor de acrogymnasten van Penta Winterswijk. Derlinde Mengers en Nore Heesen,kwamen uit in de categorie dames paar D junior. Met een puntentotaal van 18,820 eindigde zij op de vijfde plaats.

Zoe te Brinke en Frederieke Hengeveld, Roxanne Geurink en Bente Rensen, Wencke Mengers en Naomi Helmink kwamen uit in de categorie dames paar D senior. Voor Zoe en Frederieke was dit hun eerste wedstrijd dit seizoen waar ze aan mee konden doen wegens een blessure begin van het seizoen. Met een puntentotaal van 19,850 is dit team als tiende geëindigd. Roxanne en Bente lieten een oefening zien zonder grote fouten, ze hebben zich heel goed staande weten te houden in dit deelnemersveld. Met een puntentotaal van 21,490 zijn zij negende geworden. Als laatste in deze categorie waren Wencke en Naomi aan de beurt. Met een oefening waarbij naar eigen inzicht geen grote fouten zijn gemaakt, was de jury het daar helaas niet mee eens. Echter mochten zij alsnog met een puntentotaal van 22,700 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan de D senioren trio's. Stephanie Hoefsmit, Daniëlle Hoefsmit en Fedra de Jongh lieten een keurige oefening zien en hebben de afgelopen weken grote stappen gemaakt. De vreugde was helaas van korte duur door een onderdeel dat werd afgekeurd. Dit kostte de meiden een top 5 notering en ze moesten genoegen nemen met een 13e plaats. Tjitske de Vries, Estelle Stemerdink en Neve Smit lieten een strakke en nette oefening zien. Wegens een blessure konden zij deze wedstrijd voor het eerst een optimale oefening draaien. Een onderdeel dat 2 in plaats van 3 tellen werd uitgevoerd hield hen helaas van het hoogste podium, ze mochten met het zilver naar huis.

De 3e en laatste plaatsingswedstrijd staat gepland op 8 maart in Warnsveld. Dit is voor bovenstaande teams de laatste kans om zich te plaatsen voor het halve NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant