Daphne Kaffka, Metgezellen
Daphne Kaffka, Metgezellen

Metgezellen helpt als je tijdelijk buiten bedrijf bent

Sinds de zomer van 2019 woont Daphne Kaffka met haar drie IJslandse paarden in Winterswijk Corle. Ze heeft daar haar praktijk en bied coaching aan mensen die 'tijdelijk buiten bedrijf" zijn.

Wanneer je "tijdelijk buiten bedrijf" bent is het fijn als iemand een tijd met je meeloopt, totdat je het weer zelf kunt. Ziekte, stress, verlies van werk, rouw om een dierbare of je niet veilig voelen, kunnen maken dat je niet goed functioneert. Wil je voluit leven en voel je je belemmert daarin? Als kind heb je onbewust gedachten gemaakt over hoe de wereld in elkaar zit. Wanneer je opgroeit kunnen die gedachten je gaan beperken. Samen werken we toe naar een nieuw besluit. Ik bied je een veilige plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en de paarden tijdens een coachtraject.

Waarom gebruik ik vaak de paarden in coaching?
Paarden leven in een kudde en hebben elkaar nodig om te overleven. De kudde biedt voedsel, veiligheid en voortbestaan. Met het samenleven leren paarden om kleine signalen uit de groep op te vangen en daar hun gedrag op aan te passen. Ze gebruiken geen woorden maar lichaamstaal en zijn heel direct. Als we in de kudde stappen reageren ze niet op ons uiterlijk maar op ons innerlijk gedrag. Loop je bijvoorbeeld heel vrolijk rond terwijl je ondertussen verdrietig bent? Dan zullen de paarden je verdriet oppikken en daar op reageren. Dat is de eerste stap van je coaching.

Mijn aanbod is geschikt voor alle leeftijden. Ben je in de leeftijd van 4-12 jaar dan ben je na school samen met mij buiten tussen de paarden. Je borstelt, voert, leert omgaan met de verschillende paarden en oefeningen met ze doen. Ondertussen praten we over waar je mee zit en zoeken we naar oplossingen. Of je komt je huiswerk maken; tussen of op de paarden gaat dat soms veel makkelijker.

Jongeren die vastlopen op school of moeite hebben met hun studiekeuze zijn van harte welkom voor een gesprek, om op adem te komen, tussen de paarden te zijn of om met ze te werken. Samen onderzoeken we wat je nodig hebt en hoe jij dat wilt vormgeven.
Daarnaast bied ik voor volwassenen coaching- en counselingtrajecten aan. Om nieuwe keuzes te maken, patronen te veranderen, dilemma's te ontwarren en tijd voor jezelf te nemen.   

Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Metgezellen, Daphne Kaffka
Corleseweg 72 A 7119 AB Winterswijk Corle
06-13212611 info@metgezellen.com

www.metgezellen.com

Dit artikel wordt u aangeboden door Metgezellen. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden