Boekenbende van start in Bibliotheek. Foto: PR
Boekenbende van start in Bibliotheek. Foto: PR (Foto: )

Boekenbende van start in Bibliotheek Winterswijk

Eerste leesclub voor basisschoolleerlingen

WINTERSWIJK - Na de voorjaarsvakantie start de Bibliotheek Oost-Achterhoek met een Boekenbende in de Bibliotheek Winterswijk. Een Boekenbende is een naschoolse club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei soorten activiteiten rond boeken, lezen, schrijven en vertellen. De startbijeenkomst is op donderdag 5 maart en deelname kost 10 euro voor zes bijeenkomsten. De Boekenbende is een initiatief van de Cultuurcoach Winterswijk en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Boekenbende
De eerste keer bedenkt de groep deelnemers zelf verschillende activiteiten, zoals een schrijver interviewen, een strip tekenen of een verhaal schrijven. Wat ze uiteindelijk gaan doen tijdens de bijeenkomsten bepaalt de 'Bende' zelf. De Boekenbende wordt geleid door een medewerker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Deelname
De Boekenbende is bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 of 8. De bijeenkomsten van de 'Bende' vinden plaats in de Bibliotheek Winterswijk (Parallelweg 5). Er zijn zes bijeenkomsten, die elke keer op een donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur plaatsvinden. De data zijn: 5, 12, 19, 26 maart en 2 en 9 april 2020. Deelnemers mogen hun lievelingsboek meenemen naar de eerste bijeenkomst op 5 maart.
Aanmelden is mogelijk via de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: www.oostachterhoek.nl. Aan de Boekenbende kunnen maximaal 12 kinderen mee doen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden