Game. Foto: PR
Game. Foto: PR (Foto: )

Thema avond Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Thema avond Platform Pleeggezinnen Achterhoek

WINTERSWIJK - Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek houdt op 25 februari van 20.00 tot 22.00 uur een thema-avond voor pleegouders. Wanneer kinderen de sociale media gaan ontdekken is dat voor velen een hele fijne ontdekkingstocht, maar de risico's worden nogal eens over het hoofd gezien. De wereld ligt voor je open en je kunt in contact komen met letterlijk alles en iedereen. Voor pleegkinderen kan het omgaan met sociale media nog lastiger zijn dan voor kinderen zonder belaste voorgeschiedenis.

Het eerste deel van de avond zal worden verzorgd door Margriet de Winkel van Iriszorg. Zij kijkt met de aanwezige pleegouders wat voor soort 'media ouder' je bent of wilt zijn. Wat vind jij belangrijk om mee te geven aan je pleegkind? Margriet zal eveneens aandacht schenken aan verslavingsgevoeligheid op het gebied van gamen en sociale media. Veel pleegkinderen hebben ouders met verslavingsproblematiek, een stukje van die genen kunnen de kinderen meegekregen hebben.
Het tweede deel van de avond zullen de pleegouders onder leiding van Sandryn Heebing, gedragswetenschapper en Linda Mittendorf, pleegzorgbegeleider, in groepjes in gesprek gaan aan de hand van diverse stellingen en dilemma's betreffende sociale media en pleegzorg. Zaken als: (hoe) noem jij je pleegkind op sociale media, plaats je wel of geen foto's van jouw pleegkind op Facebook of Instagram, deel jij prestaties van jouw pleegkind op sociale media, zijn de biologische ouders of familieleden jouw vrienden of volgers? Tijdens deze gesprekken kunnen ervaringen gedeeld worden en andere pleegouders van praktische tips worden voorzien. Want waar twee pleegouders elkaar ontmoeten, is er gesprek voor drie. Opgave voor 18 februari via info@platformpleeggezinnenachterhoek.nl of 06-82629980. Locatie volgt na opgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden