Vlnr: Harrie Garritsen, Hannie Roerdink, Monique Wieskamp en Claudia Bosscher verrichten alvast de openingsdans! Foto: Han van de Laar
Vlnr: Harrie Garritsen, Hannie Roerdink, Monique Wieskamp en Claudia Bosscher verrichten alvast de openingsdans! Foto: Han van de Laar (Foto: )

Kom dansen! voor 55-plussers

'Ik ga er altijd gewassen en gestreken naar toe!'

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - De laatste keer dat er een dansmiddag voor 55-plussers is georganiseerd, was met de Kerst in 2018. Toen in het Zonnebrink Centrum. Tijd dus voor een herhaling van Kom dansen!' en wel op vrijdag 28 februari van 14.00 tot 17.00 uur in het WUh, Torenstraat 9 . Het idee van de dansmiddagen is afkomstig van Hannie Roerdink.

Hannie komt uit het Woold en klopte aan bij de Winterswijkse Uitdaging met het verzoek om eens een gezellige dansbijeenkomst te organiseren voor 55-plussers. Harrie Garritsen, coördinator van de Winterswijkse Uitdaging voelde er wel iets voor en nam contact op met Monique Wieskamp, sportcoach 55+ en Claudia Bosscher, sociaal werker bij de Post met de aandachtsgroep 55-plussers.
Hannie: "Ik ben al 39 jaar weduwe en vind het leuk om af en toe te dansen en andere mensen te ontmoeten. In het verleden kon je nog wel eens hier in de buurt dansen. Daar ging ik altijd 'gewassen en gestreken' naar toe. Bbiijvoorbeeld naar Zaal Reijerink in Lievelde of naar Pellen in Drempt en soms naar de Harmonie in Winterswijk, maar dat is allemaal verleden tijd. In Haaksbergen wordt af en toe nog wel gedanst bij café De oude molen. Het zou toch leuk zijn als dat ook weer kan in Winterswijk."
De koppen werden bij elkaar gestoken en zo werd de eerste dansmiddag in het Zonnebrink Centrum georganiseerd. Monique: "De tweede editie heeft wel lang op zich laten wachten, maar nu gaan we er weer voor. We hebben in ieder geval drie bijeenkomsten vastgelegd. De eerstkomende dus op vrijdagmiddag 28 februari, de tweede en derde worden bekend gemaakt na de evaluatie. Als het een succes wordt, gaan we het verder inplannen."

Bewegen en ontspannen
Claudia: "Deze activiteit dient meerdere doelen tegelijk. Het is niet alleen het bewegen en de ontspanning, die natuurlijk erg belangrijk zijn, maar ook dat je er even uit bent, onder andere
mensen komt. Het is goed tegen eenzaamheid. Uiteraard mag je ook als stel komen of met vrienden en vriendinnen. Bij geen vervoer, geen nood: als je mij of Monique belt, zorgen wij dat dit wordt geregeld."

Er is die middag ook live muziek aanwezig, namelijk het populaire duo Coby Apart en Herman. Harrie: "Zij spelen nummers die iedereen leuk vindt, van Hollandse meezingers tot Rock en Roll. Van een quickstep tot een polonaise. Het belooft erg leuk te worden." In de pauze wordt door beweegmakelaar Jolanda Geurkink nog iets verteld over gezond bewegen. Zij geeft goede tips die voor iedereen toepasbaar zijn."
De entree bedraagt 3,50 euro. Dat is inclusief koffie, thee en een consumptie. Hoewel niet verplicht, is aanmelden voor 'Kom Dansen!' raadzaam. Dat kan bij Monique Wieskamp, tel. 06-39844325, monique@actiefwinterswijk.nl of Claudia Bosscher, tel. 06-12721385 of cbosscher@winterswijk.nl. Dan kan tevens een eventuele vervoerswens worden doorgegeven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden