Excelsior Eibergen. Foto: Harold Snippert
Excelsior Eibergen. Foto: Harold Snippert (Foto: Harold Snippert)

Excelsior en Concordia try-outen samen

EIBERGEN - De harmonieorkesten van Excelsior Eibergen en Concordia Kotten zullen op 14 maart deelnemen aan het concertconcours in de Hanzehof te Zutphen. Ter voorbereiding geven de verenigingen twee gezamenlijke try-out concerten. De eerste is op zaterdag 15 februari in de concertzaal van muziekinstituut Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat in Winterswijk. Twee weken later, op zaterdag 29 februari, wordt gemusiceerd in de Pickerhal aan de Kerkstraat in Eibergen.

Het harmonieorkest van Excelsior Eibergen bereidt zich voor op het concours onder leiding van dirigent Egbert van Groningen. Het orkest komt uit in de eerste divisie en laat de toehoorders in vier muziekstukken de kringloop van het leven ervaren. Rode draad in het programma is het bloed dat door ons stroomt. Het hart dat klopt en zorgt voor leven, dat hart is voor Excelsior de muziek. Het programma 'The Circle of Life' bestaat achtereenvolgens uit El Arca de Noé (Oscar Navarro), Masque (Kenneth Hesketh), Rosalind in the Forest of Arden (Alfred Reed) en Traveler (David Maslanka).
Concordia, dat onder leiding staat van Henk-Jan Heijnen, komt uit in de tweede divisie. Afgelopen jaar vierde de vereniging haar 100-jarig bestaan. Als inspeelwerk brengt het orkest Lawrence of Arabia, de bekende filmmuziek van Maurice Jarre in een bewerking van Alfred Reed. Het eerste concourswerk is Symphonic Variations, waarin componist Jacob de Haan zich liet inspireren door de beroemde passacaglia voor orgel in C mineur van J.S. Bach. Een werk vol virtuositeit en dramatiek. Als tweede werk volgt Lake of the Moon van Keven Houben. Een avontuurlijke compositie vol technische hoogstandjes, waarin de zwerftocht van de Azteken van Siberië naar Mexico volop tot leven komt.
De try-out op zaterdag 15 februari in Boogie Woogie begint om 20.00 uur, een vrije gift is welkom. Het optreden in de Pickerhal te Eibergen op zaterdag 29 februari begint eveneens om 20.00 uur, entree ook hier een vrije gift.

www.concordiakotten.nl
www.excelsioreibergen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden