3-2 verlies voor Skopein Wivoc D1 in Lichtenvoorde

3-2 verlies voor Skopein Wivoc D1 in Lichtenvoorde

WINTERSWIJK - De Winterswijkse volleybaldames van Skopein Wivoc D1 speelde tegen Longa D2. De teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste set ging dan ook gelijk op.

Er werd hard gestreden voor ieder punt en hierdoor ontstonden er lange rally’s. Longa wist de eerste set te winnen met 25-23.
De tweede set speelde Skopein Wivoc D1 beter. Longa werd vooral onder druk gezet door de serve. Men wist zelf meer te scoren door onder andere mooie fireballs (knalharde bal) van Lotte Schonewille en Esmé Schreurs. Aan het net werd zeer sterk geblokkeerd. De bal belandde keer op keer bij de Lichtenvoordse dames op de grond. Het team van trainer Wilhelm de Ruiter bleef Longa steeds een paar punten voor. Deze set werd gewonnen met 22-25.
De derde set begon erg rommelig aan Winterswijkse zijde. Te veel foutjes. Longa viel een paar keer hard aan en ook de goedgeplaatste prikballen vielen aan de kant van Skopein Wivoc D1 op de grond. Mirte Leukenhaus en Iris Immink (D2) werden ingezet en vielen super goed in. Iris sloeg nog een fireball, maar de set werd verloren met 25-16.

Er moest dus een tandje bij gezet gaan worden in de vierde set. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in, zowel in het veld, als aan de kant. Op een achterstand van 13-12 serveerde Mirte Leukenhaus naar 13-16. De Winterswijkse dames scoorden met diepe ballen in de hoeken en slimme prikballen. Ook Longa de gaten te vinden. Met lange rally’s kwam het op een stand van 24-24. Gelukkig voor Skopein Wivoc D1 maakte Mirte het laatste punt, door met een ace te scoren: 24-26.

In de beslissende 5e set werd hard gewerkt en van alles geprobeerd, maar Longa had een goed blok en scoorde de meeste punten. Het werd een uitputtingsslag en de Winterswijkse volleybaldames hadden geen antwoord meer op het spel van Longa D2. Deze set werd verloren met 15-5.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart, thuis in de sport- en turnhal in Winterswijk. Aanvang 17 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden