Collecte Amnesty International

WINTERSWIJK - Amnesty International zet zich wereldwijd in voor de bescherming van de rechten van de mens. Nogal eens worden die rechten geschonden, zoals onlangs bij de Turkse schrijver Ahmed Altan die voor zijn kritiek op de regering voor 10,5 jaar de cel in moet. Om voor mensen als Ahmed Altan en in het algemeen voor de mensenrechten op te komen beschikt Amnesty over talrijke vrijwilligers.

De kosten blijven daardoor laag en omdat Amnesty niet afhankelijk van welke politieke groepering of regering wil zijn worden deze kosten betaald uit giften en opbrengsten collectes. Daarom houdt Amnesty jaarlijks een collecte. De collecte voor 2020 vindt plaats in de week van 9-14 maart. Ook de afdeling Winterswijk van Amnesty neemt daaraan deel. Daartoe zal een van onze collectanten in die week voor een vrijwillige bijdrage langs komen.

Om de collecte te doen slagen heeft de werkgroep Winterswijk van Amnesty International nog enige collectanten nodig. Het gaat om enkele uren per jaar. Voor meer informatie kan men terecht op de site: www.amnesty.nl/collecte of neem contact op met onze collecte-coördinator Yvonne Raben, tel. 0543-512070, mail y.raben@hotmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden