Turnsters 4e divisie. PR Penta Winterswijk
Turnsters 4e divisie. PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Knappe prestaties turnsters vierde divisie Penta

WINTERSWIJK - Op zaterdag 1 februari turnde de vierde divisie turnsters van Penta Winterswijk hun tweede plaatsingswedstrijd in Doetinchem. De wedstrijddag begon met de instappers Isa ten dolle, Fenna Hesselink, Fleur Nijman en Elize Willink.

Voor Isa was het de hele week al spannend of ze mee kon doen vanwege de griep, maar ze heeft alles op alles gezet om toch te laten zien wat ze kon. Ten opzichte van de vorige wedstrijd heeft ze flinke stappen gemaakt en hier hard voor getraind. Tijdens de wedstrijd kon Isa helaas nog niet optimaal presteren en eindigde ze als 19e. Elize, Fleur en Fenna hebben de vorige wedstrijd al laten zien dat ze in de top 5 konden eindigen en deden dit nog eens over. Elize liet nog wat punten liggen balk maar eindigde als vijfde. Fleur liet één van haar mooiste sprongen zien en werd knap vierde. Met hele nette oefeningen op balk en vloer pakte Fenna verdiend het zilver. In de andere baan turnden de jeugd 2 meiden Liz Hijink, Silvia van Battum en Dani Hiddink. Silvia en Dani turnden vier goede oefeningen, vooral op de balk. Silvia scoorde hier het derde cijfer en Dani het eerste cijfer. Silvia eindige in het eindklassement op plek acht en Dani als vijfde. Liz had wat minder geluk op de balk maar wist zich op brug te verbeteren ten opzichte van de vorige keer. Liz eindigde als 14e.

In ronde twee was het de beurt aan de pupillen 1 Fay Tiggeloven, Sophie Pierik, Salina Grevers en Lindsey Sonderen. Fay liet zien wat ze kon op sprong en brug, maar kan zich nog verbeteren op vloer en balk, net als Fleur eindigde zij op de vierde plaats. Sophie turnde een super vloeroefening en pakte de hoogste score op dit toestel, in een deelnemersveld van 31 werd zij heel mooi zesde. Salina heeft zich enorm verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd in december en werd knap vijftiende. Lindsey toonde een mooie brugoefening aan de jury en werd 21e.

In baan twee turnden de junioren Dionne Konings, Tess Grijsen, Noor ten Dolle, Jonna Hulzink, Ilse van Waardenburg en Anna Everding. Tess maakte helaas twee foutjes op de brug maar wist het tweede sprong cijfer te turnen. Dionne turnde een nieuwe combinatie op balk en een strakke vloeroefening. Tess en Dionne eindigde als 24e en 23e.
Noor probeerde een nieuwe element op brug waar ze heel hard op geoefend heeft. Helaas lukte dit niet tijdens de oefening. Op de andere drie toestellen liet Noor mooie oefeningen zien en werd hiermee 21e. Anna behaalde de vorige wedstrijd het goud maar begon deze wedstrijd niet zo sterk. Ze heeft de wedstrijd goed afgemaakt en eindigde op een vijftiende plek. Jonna turnde een stabiele wedstrijd maar liet wat punten liggen op sprong. Jonna eindigde als negende. Ook Ilse begon de wedstrijd op balk minder goed maar wist de wedstrijd goed af te maken en eindigde met een mooie brug oefening als zevende.

Vervolgens kwamen de pupillen 2 Nore Heesen en Elin Teunissen in actie. Nore heeft een hele goede, knappe en vooral nette wedstrijd geturnd. Op vloer ligt er nog veel ruimte om de moeilijkheidswaarde van haar oefening te verbeteren en dan zit een top tien plek tijdens haar eerste jaar in de vierde divisie er zeker in. Terwijl Nore veertiende werd pakte Elin het goud in Doetinchem. Na al heel veel zilveren medailles in haar turn carrière was het goud dan eindelijk voor haar en was ze ook nog eens de beste op het toestel vloer. De senioren Lena ten Damme, Merle Eekelder en Zoë Holdampf hadden er zin in. Lena is er een jaar uit geweest en heeft voor zichzelf een aantal doelen behaald. Ze vond zichzelf terug op een veertiende plaats. Merle en Zoë zaten lekker in de wedstrijd en mochten meer dan verdiend samen op het podium staan. Merle op plek twee en Zoë op plek één. Het harde werken wordt beloond.

De laatste ronde was voor de jeugd 1 turnsters Kim ten Haken, Nina Somers, Sanne ten Pas en Bente Rensen. Kim heeft vanwege een blessure de vorige wedstrijd niet mee kunnen doen, ook zij komt vanuit de vijfde divisie, dus het was een extra spannende wedstrijd. Met een net herstelde enkel en geen ideale voorbereiding heeft Kim zich toch door de wedstrijd heen gevochten en dat was het belangrijkste doel, dit bracht haar op een negentiende plaats. Nina begon de wedstrijd met twee vallen van balk, maar herpakte zich op de overige toestellen. Ze weet dat die top vijf haalbaar is, maar moest nu genoegen nemen de negende plek. Sanne eindigde hier net voor als achtste, met een hele mooie wedstrijd en een tweede plaats op sprong. Van Bente is bekend dat ze netjes kan turnen, maar om dit juist in een wedstrijd te doen is een andere kwaliteit. Ze heeft maar weer eens laten zien dat ze de beste is op de balk en ook op brug en vloer haalde ze de top drie. Bente mocht met een zilveren medaille naar huis.

De senioren Esmay Onnink, Ilja Dreeyers, Lana Dondergoor en Tessa Duursma turnden in de andere baan. Esmay is als eerste jaars senior goed op weg om haar moeilijkheid te verhogen. Ze eindigde als twaalfde. De balk blijft voor Ilja helaas een struikelblok maar turnde op de andere drie toestellen in de top drie. Ilja eindigde als zesde. Lana turnde een mooie vloeroefening en dat werd beloond met het eerste cijfer. Ze mocht zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen. Tessa was weer onverslaanbaar. Zelfs met een val van balk won Tessa het goud.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden