WSG wint derby

WINTERSWIJK - De hoofdmacht van WSG schaakte voor het eerst in competiteverband tegen Rokade Lichtenvoorde. Door het mindere presteren van de Winterswijkse schakers was dit onverwacht een degradatieregeling geworden.

Met drie invallers trad WSG de buurman tegemoet. Invaller Han Schuurmans behaalde een prima remise tegen clubgenoot Arent Luimes, die in de doordeweekse competitie bij WSG speelt. Achteraf bleek dit het beslissende halfje. Jochem Mullink ontpopte zich ook in deze wedstrijd als steunpilaar met een mooie zege op één van de sterkere spelers van de gasten. Captain Gerard Harbers zat voor de gelegenheid aan het eerste bord en kon het daar na een spannende partij net niet droog houden. Bert te Sligte sloot een stuk in en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de winst. Invaller Thiemen Dekker was de jongste speler aller tijden in het eerst team, maar zijn debuut verliep niet geheel vlekkeloos. Hij kwam al snel achter en ondanks hardnekkig verdedigen wist hij het tij niet te keren. Arjan van Lith kwam een pion voor en hoewel het niet makkelijk ging wist hij toch te winnen. Reinhard Funke verloor een pion en ook bij hem was dat een voorbode voor de uitslag. Gelukkig voor hem had invaller Henri Abbink toen al gewonnen. Hij kwam goed te staan en bereikte uiteindelijk een eindspel van Loper en Paard tegen Koning. En hij bleek te weten hoe hij dat beruchte eindspel moest winnen, waarmee de eindstand 4,5-3,5 werd.
In de strijd om de titel beleefde WSG 3 een tegenvallende middag tegen Groningen 6. De gasten waren al om kwart over negen met de trein vertrokken uit het Hoge Noorden en kennelijk beter uitgerust. Luc van Harxen verloor al snel een stuk en kwam niet meer terug in de race. Joachim Musholt en Alfred Schley kwamen relatief snel remise overeen. Ook André Houwers moest in remise berusten. Han van de Laar werd langzaam teruggedrongen en verloor als tweede WSG'er. Henk te Brinke kreeg in de opening twee torens voor de dame, maar zijn tegenstander wist meer te doen met de dame dan hij met de twee torens. Hiermee was het pleit beslecht. Reinhard Cvetkovic en Manfred Schmeing kwamen nog remise overeen (2,5-5,5).
Het tweede team moest als hekkensluiter aantreden tegen koploper Max Euwe 2 en dan weet je dat het moeilijk wordt. Zeker als er door diverse omstandigheden ook nog vijf invallers mee moeten doen. In die zin viel de 2-6 nederlaag nog mee. Gelukkig had de tegenstander ook enkele vervangers en wisten juist de invallers aan WSG-zijde nog wat punten te scoren. Remko Algera behaalde tegen zijn oude club een mooie zege. Zijn vrijpionnen waren sterker dan het stuk meer van de tegenstander. Gerard Klein Langenhorst nam het stukoffer van zijn tegenstander aan, gaf het later terug en kwam remise overeen. Erik Maris verloor in de opening een pion, maar ruilde daarna alles af wat genoeg bleek voor remise. Tim Witteveen kwam een pion voor, maar door een achtergebleven ontwikkeling verloor hij alsnog. Oscar Wamelink speelde een knappe partij tegende sterkste man van Max Euwe, maar rond de 40e zet verloor hij met nog maar heel weinig materiaal op het bord toch nog. Marcel Krosenbrink, Dick Boogaard en Stefan Telöken hadden niet echt uitzicht op een punt (2-6).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden