Ons Genoegen Woold is trots op haar Project "Boer'nleu in oorlogstied".

WOOLD - Toneelvereniging Ons Genoegen Woold is trots op haar Project 'Boer'nleu in oorlogstied'.

Toneelvereniging Ons Genoegen Woold durft het nu al uit te spreken. "We zijn supertrots op ons project Boer'nleu in oorlogstied!" Het project omvat naast openlucht voorstellingen op 1, 2 en 3 mei 2020, ook een tentoonstelling met de gelijknamige naam in verenigingsgebouw Juliana in het Woold.
Zowel de toneelvoorstellingen als de tentoonstelling geven een beeld van het leven van eenvoudige boerenmensen in de grensstreek van Winterswijk gedurende de oorlogsjaren 40- 45. Door de samenwerking met Bühnenspielverein Rhede EV, belooft het een bijzonder totaal-evenement te worden. Niet alleen Bühnenspielverein Rhede EV geeft acte de présence, ook de Wooldse koren Zang en Vriendschap en Woolds Mansleukoor verlenen, samen met solist Arno Oonk hun medewerking.
Al in de voorbereidende gesprekken is duidelijk geworden hoe klein de verschillen zijn in de beleving van het oorlogsverleden aan weerszijden van de grens. Daar waar Ons Genoegen trots is op de samenwerking met Bühnenspielverein Rhede EV, zijn de spelers uit Rhede vereerd dat zij voor een voorstelling met dit thema zijn gevraagd. De samenwerking met OBS Woold en deelname van de kinderen aan de voorstelling maken het stuk 'Boer'nleu in oorlogstied' tot een waardevol en actueel schouwspel.
Trots is Ons Genoegen Woold ook op de grote steun waarop dit project kan rekenen zoals diverse subsidies, maar ook de grote schare aan sponsoren, zowel uit de buurtschap Woold als ook uit Duitsland. Hieruit spreekt vooral waardering voor de toch enigszins gewaagde aanpak waarvoor Toneelvereniging Ons Genoegen heeft gekozen.
Kortom, 'Boer'nleu in oorlogstied' is nu al een geslaagd project, omdat het door zo veel mensen gedragen wordt. Ruim 600 kaarten zijn er al vergeven, dus wie een van de voorstellingen en de bijbehorende tentoonstelling wil bezoeken, kan beter niet te lang wachten om kaarten te kopen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater de Storm. De tickets zijn in cadeauverpakking te verkrijgen bij VVV Winterswijk . Dit kan nog tot 1 maart 2020.


www.boerenleu.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden