Jeroen Schreurs. Foto: PR
Jeroen Schreurs. Foto: PR (Foto: )

Meet Up over Jong Achterhoek

BREDEVOORT - Tijdens de Tegenlicht Meet Up staan vragen centraal omtrent leeftijden. De Achterhoek mist mensen uit de leeftijdscategorie 25- tot 40 jarigen. Tijdens de Meet Up worden vragen beantwoord of die leeftijdsgroep nodig is, hoe er kan worden gezorgd voor een betere leeftijdsopbouw, waar kracht ligt en hoe ze het plan gaan vormgeven. Fragmenten van de Tegenlicht-documentaire 'Mijn stad is mijn hart' vormen de leidraad voor deze discussie. Jeroen Scheurs, die de missie heeft om de Achterhoek interessant te houden, woont het gesprek bij. Tegenlicht Meet Up is vrijdagavond 14 februari in de Bredevoortse Koppelkerk. Aanvang is 20.00 uur (zaal is open vanaf 19.30 uur). De entree is een vrije gift. Reserveren kan via www.koppelkerk.nl.

Juist voor de hogere opleidingen trekken jongeren weg uit de Achterhoek en komen niet (direct) terug: waarom doen ze dat? Wanneer keren zij wel terug? Welk beeld hebben zij en hun vrienden van de Achterhoek? Er wordt al veel beleid gemaakt en gedaan voor jongeren. Wat werkt?

Ook mensen van buiten de regio vestigen zich in de Achterhoek. Wat zijn hun beweegredenen? Zien inwoners van de Achterhoek misschien kernkwaliteiten van de eigen streek over het hoofd? Wat is voor nieuwkomers de meerwaarde van de Achterhoek ten opzichte van de stad en andere regio's?

Samen met interessante gasten gaan we het gesprek aan deze avond. Eén van hen is aanpakker Jeroen Schreurs uit Winterswijk die na zijn studie terugkeerde naar de Achterhoek en het als zijn missie ziet de Achterhoek interessant te houden voor de jongere generaties. Zo stond hij aan de wieg van diverse festivals, ondernemerscentra, escape rooms, een beachclub, een hotel en huisvestingsprojecten.

Fragmenten van de Tegenlicht-documentaire 'Mijn stad is mijn hart' vormen de leidraad voor de discussie. Hoewel de documentaire inzoomt op de kracht van samen leven in Rotterdam, komen er universele aspecten van een gezonde leefomgeving aan bod die interessant zijn om het gesprek over de Achterhoek aan te gaan. De moderator deze avond is Anke Sitter, verbinder en conceptontwikkelaar in en buiten de Achterhoek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden