Sport in Winterswijk: wat past het beste bij jou?

Sport in Winterswijk: wat past het beste bij jou?

Je bent van plant te gaan sporten, maar wordt overladen door de keuze. In Winterswijk heb je veel plaatsen waar je jouw favoriete sport kunt uitoefenen (natuurlijk ook daarbuiten). We gaan je een eindje op weg helpen.

Het is belangrijk een sport te gaan doen die je leuk vindt, of bepaalde doelen mee wilt behalen. Je kan bv. hardlopen omdat jij hier van geniet, maar ook omdat je er puur en alleen maar jouw vetverbranding mee omhoog wilt krijgen. Voor jezelf bepalen waarom je een sport gaat doen, helpt je al een flinke stap in de goede richting te maken.

We gaan je hieronder de voordelen laten zien die sporten met zich meebrengt, een paar sporten tonen die goed in de smaak vallen en op welke locaties je ze kan gaan uitvoeren …lees je mee?

Sporten is belangrijk
Sporten is onderdeel van een gezonde leefstijl. Je wordt er sterker door en krijgt ook meer uithoudingsvermogen. Verder zijn andere pluspunten lenigheid, zelfvertrouwen en een verbetering van je algehele gezondheid.

Op reguliere basis sporten kan je ook helpen een gezond gewicht te behalen (en te behouden), waarbij je overbodige kilo's elimineert. We moeten hier wel een kleine kanttekening bij maken. Je zal voor echt effectief afvallen, namelijk ook altijd op je voeding moeten gaan letten. Je krijgt er ook meer energie van, meer veerkracht en zal gelukkiger door het leven gaan door vaker te sporten.

5 populaire sporten
Om je bij een keuze te helpen, geven we je hieronder een aantal sporten mee die al door veel mensen worden gedaan …zit die van jou er ook tussen?

1. Fitness
Het is feitelijk een verzamelnaam voor meer kracht en conditie ontwikkelen, meestal in een sportschool of andere locaties. In de volksmond is fitness wel meer het trainen op fitnessapparaten zoals een roeitrainer, crosstrainer of loopband (en nog veel meer natuurlijk). Verder heb je natuurlijk ook altijd de keuze om met losse gewichten of krachtapparaten te gaan trainen, al valt dit meer onder de noemer bodybuilding, krachttraining of powerlifting (puur en alleen maar op kracht trainen). Je kan ook afhankelijk van het doel alleen cardio gaan doen, waarbij de nadruk juist veel meer op conditie en uithoudingsvermogen ligt en slechts gedeeltelijk op het opbouwen van meer kracht en spiermassa.

2. Sportverenigingen voor teamsporten
Je hebt in Winterswijk ook allerlei sportverenigingen waar er gesport kan worden. Hierbij kan je denken aan bv. de Atletiekvereniging AV-Archeus, Basketbalvereniging Pytheas, Korfbalvereniging Wiko en nog veel meer. Verder bestaan er ook nog een hoop sportscholen waar je verschillende sporten kunt doen.

Misschien wil je sterker worden, conditie opbouwen en meer energie krijgen. Het kan ook zijn dat je juist heel veel plezier haalt uit andere sporten (ook in teamverband), waarbij je meer aan techniek werkt en misschien welk mee wilt doen aan toernooien. Je hebt volledig de vrije hand in het kiezen van een gewenste sport, of meerdere hiervan.

Onder sporten wordt ook schaken, dammen en andere gelijksoortige sporten die je kunt doen ...voor wanneer je dit leuk vindt.

3. Kickboksen
Verder stijgt ook de populariteit van kickboksen, boksen of andere vechtsporten. In deze tak van sport zijn ook weer heel veel dingen mogelijk. Zo kan je bv. ook kiezen voor karate, taekwondo en andere (meer) verdedigingsporten. Ga dus eens na welke sport je het beste ligt.

Kickboksen is een fanatieke vechtsport, waarbij veel techniek komt kijken. Verder is een goede fysiek voor kracht en het incasseren van stoten en trappen nodig. En natuurlijk een beren-conditie, omdat je nooit weet hoe snel een vechtpartij is afgelopen.

Je zal er dus niet alleen beter door leren vechten, maar ook sterker en fitter van worden …en het kan ook in competitieverband worden gedaan (wedstrijden).

4. Hardlopen
In ons Nederland (maar ook wereldwijd) wordt er veel aan hardlopen gedaan. Het is een vrij makkelijke sport om mee te beginnen, ook al komt er absoluut wel een goede voorbereiding bij kijken. Om te beginnen zal je namelijk goede hardloopschoenen moeten kopen (om lekker op de rennen en blessures te voorkomen). Verder heb je een goede outfit nodig. En neem ook altijd wat eten en drinken mee voor onderweg (bij voorkeur water en bananen).

In Winterswijk zijn er ook prachtige hardlooproutes die je kunt doen.

Wil je meedoen aan leuke hardlooprondes (voor ervaren renners) dan zijn er bv. de Kroese Wevers Cross, Keiloop Meddo, Rotary SantaRun Winterswijk, Mondriaan Marathon Nationaal Landschap Winterswijk, Runvisionloop, Campingloop Twee Bruggen, Koopman Bergrun, Slingetrail, Ladies First Run Ten4men, Obbink KWF run en nog veel meer.

5. Zwemmen
En ook zwemmen is heel gezond voor je, verder is het een blessurevrije sport. Je kan het ook weer op verschillende manieren doen. Zo kan je baantjes trekken, gewoon lol hebben of aan watersport doen ...het is allemaal mogelijk.

In Winterswijk zijn populaire zwembaden o.a. Strandbad Winterswijk, Zwembad Jaspers en De Weelde Zwembaden ...er zijn natuurlijk ook nog meer zwembaden.
Neem jij binnenkort een lekkere duik?

Start met experimenteren
Je kan op het gebied van sporten echt alle kanten op. Het is belangrijk dat je er gewoon mee begint, en wanneer je niet zeker weet of een sport je bevalt …gewoon er mee te experimenteren.

Het staat je volledig vrij om (niet overal misschien) een proeflesje aan te vragen.

Verder kan je natuurlijk ook meerdere sporten gaan doen. Ga altijd voor sporten waar je hart ligt of specifieke doelen voor stelt zoals bv. afvallen, meer kracht opbouwen of fitter worden. Ontdek bij welke sporten jouw passie ligt of doelen laat behalen …en begin gelijk met al je sportieve inspanningen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Prowel.nl  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden