Vrijwilligersteam van de Groengrijs-bus zoekt versterking

: Eric Jung, voorzitter. Foto: Wouter van der Wolk
: Eric Jung, voorzitter. Foto: Wouter van der Wolk (Foto: )

WINTERSWIJK - De Vereniging Groengrijs verzorgt voor jong en oud (groen en grijs) dagtochten voor sociaal-maatschappelijke organisaties als de Zonnebloem, Kruiswerk, clubs, verenigingen en scholen. De prijs voor deze dagtochten kan laag gehouden worden omdat Groengrijs een non-profit organisatie is die uitsluitend met vrijwilligers werkt. In samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en Valizo worden maandelijks dagtochten georganiseerd, variërend van een vaartocht in de Biesbosch, een bezoek aan de scheepswerf van Meyer Werft tot de Wereldhavendagen in Rotterdam of een aspergetocht naar Zuid-Limburg.

Voorzitter Groengrijs Achterhoek Eric Junge: "De Groengrijs-bus is een sociale ontmoetingsplaats. Dat is vanaf het moment dat we 8 jaar geleden van start gingen, onze voornaamste doelstelling. Eén van de grootste problemen van deze tijd is dat mensen in een sociaal isolement terecht komen. Dat treft mensen van alle leeftijden, van 0 tot 90 plus. Het zijn niet alleen ouderen die door gezondheidsklachten aan huis gebonden zijn, maar ook alleenstaanden, inburgeraars en jonge gezinnen die het aan geld ontbreekt om er eens een dagje op uit te trekken of deel te nemen aan een evenement. Met de Groengrijs-bus willen we daar wat aan doen. Daarom is iedereen meer dan welkom om mee te gaan met een dagtocht van de Groengrijs-bus. De bus beschikt ook over een invalidenlift, zodat ook mensen die minder mobiel zijn mee kunnen. Samen er een dag op uit, dat verbroedert. Onderweg worden er contacten gelegd en als die 'klik' er is, zie je dat mensen die 's morgens nog vreemden van elkaar waren, afspreken om elkaar nog eens te zien. Naast de vele verenigingen en organisaties als De Zonnebloem werken we in de regio Achterhoek nauw samen met Kruiswerk Achterhoek en Valizo."

Vrijwilligers krijgen binnen de organisatie alle ruimte om hun talent en ervaring optimaal te benutten. Iedere vrijwilliger wordt gestimuleerd om zelf met ideeën en initiatieven te komen. Dat werkt heel goed.

Nieuwe vrijwilligers nodig
Groengrijs Achterhoek groeit gestaag en is nu op zoek naar regiocoördinatoren die het leuk vinden om in nauwe samenwerking met het vrijwilligersteam de doelstellingen van Groengrijs te realiseren en verder uit te bouwen. De coördinator die wordt gezocht, fungeert binnen het team als de spin in het web en vormt het aanspreekpunt voor groepen en organisaties die graag met de Groengrijs-bus op pad gaan. Naast een coördinator kan Groengrijs Achterhoek ook nog chauffeurs (met ervaring) gebruiken voor de bussen.Wie meer wil weten over de vacatures bij Groengrijs kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt: info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden