Sneeuwuil
Sneeuwuil (Foto: Hans Hendriks)

Kleurpotlood-werk van Theo Gemmink bij Ankomm'n

CORLE - Met kleurpotlood tekenen op aquarelpapier dat is voor Theo Gemmink de nieuwe uitdaging. Theo exposeert van zaterdag 8 februari tot en met maandag 2 maart. Hij is zelf op de zondagen: 9, 16, 23 februari en 1 maart aanwezig vanaf 14 uur. Locatie: Gastgalerij Ankomm'n, aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.

"Het voordeel van deze techniek is dat je een open structuur krijgt. Door het ruwe papier blijven er witte vlekjes zichtbaar. Bij zwart papier zijn dat natuurlijk zwarte vlekjes. Omdat ik graag met iets wilde beginnen wat niet iedereen doet heb ik voor kleurpotlood op aquarelpapier gekozen", zegt Theo over zijn nieuwste werk. Er zijn wel speciale kleurpotloden voor nodig. Met een sterke kleurkracht en grote lichtechtheid.

Kijkers zullen versteld staan over de details die Theo weet weer te geven met zijn nieuwe techniek.

Theo is van 1935 en heeft een schildersopleiding gehad op de toenmalige ambachtsschool in Winterswijk. Hij heeft les gehad van de legendarische leraar Pieter Hoogstra. Deze wist enorm veel over pigmenten, bindmiddelen en technieken. Deze leraar was ook een verdienstelijk kunstschilder. Later heeft Theo aan de zelfde school als leraar schilderen en techniek gewerkt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden