Links koploper Theo, tegen nestor Wim. Op de achtergrond wordt een winnende damcombinatie uitgehaald. Foto: PR
Links koploper Theo, tegen nestor Wim. Op de achtergrond wordt een winnende damcombinatie uitgehaald. Foto: PR

Eerste punten(verlies) en bekerverrassing

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de damclubavond van woensdag 29 januari leed koploper Theo Stoverinck zijn eerste puntverlies, boekte Wim Klaassen zijn eerste zege van het seizoen en zorgde Augustin Saouadogo voor een verrassing in de beker.

Onderlinge competitie
Theo Stoverinck had tot dusver nog al zijn partijen gewonnen in de competitie, maar kon tegen de nestor van de club, Wim Bennink, het verschil niet maken en moest berusten in remise. 1-1
Een bord verder namen Wim Klaassen en Paul Hageman het tegen elkaar op. In een boeiende partij, met daarin combinaties met gelijke schijfafname, wist Wim één schijf voor te komen, waardoor hij later een overmachtseindspel bereikte en daarmee de winst. 2-0
Jan Elgershuizen kwam in zijn partij tegen Erik Oonk één schijf achter en kon later een nederlaag niet meer voorkomen. 0-2.
Het gelijke spel betekent mogelijk duur puntverlies voor Theo, die nu nog maar 1 punt voor titelverdediger Erik staat en 2 voor Kees. De volledige stand is te zien op: www.damclubwinterswijk.nl.

BijHillen-cup
In de poulefase van de beker zorgde Augustin voor een verrassing. Frank spelend met wit, kon het verschil niet maken, maar dacht toen een winnende doorbraak te kunnen nemen, maar overzag daarbij dat Augustin ook naar dam kon slaan. De overblijvende voordelige stand speelde Augustin foutloos uit naar winst. 0-2
Erik ten Hagen haalde al vroeg in de partij een damcombinatie uit tegen Thomas Esselink, die daarna direct op gaf. 2-0.
Gerwin Doornink kwam tegen John van Laarhoven na een combinatie één schijf achter en wist nog wel door te breken nog, maar net geen remise te behalen. Punten zaten er zeker nog in na de schijf achterstand, want een aantal zetten voor het einde bleek Gerwin nog een kansrijke damcombinatie te hebben gemist. 0-2
Met het gegeven dat bij een gelijke eindstand de speler met de laagste rating door gaat, doen Augustin en John goede zaken in hun poules.

30-minutencompetitie
De overige spelers speelden partijen voor de 30 minutencompetitie. Hier wist Kees Spruijt te winnen van Gijs Dreijers en nieuwkomer Joop. Joop wist daarvoor nog te winnen van Gijs.
Gezien de ratingverschillen zorgen de uitslagen niet voor grote wijzigingen in de stand en blijft Henk hier bovenaan staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant