Slinge Werkt! B.V. opgericht door SDOA

BERKELLAND/OOST GELRE/WINTERSWIJK - De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) richt per 1 april Slinge Werkt! B.V. op. Het Algemeen Bestuur van de SDOA heeft hiervoor haar toestemming gegeven. Eerder gaven de Regionale Cliëntenraad Participatiewet en de Ondernemingsraad van SDOA al hun goedkeuring. In Slinge Werkt! B.V. worden de arbeidsovereenkomsten van de medewerkers nieuw Beschut Werk ondergebracht.

Nieuw Beschut Werk is een onderdeel van de Participatiewet die de SDOA voor de gemeente Berkeland, Oost Gelre en Winterswijk uitvoert. De naam "Slinge Werkt! B.V." verwijst naar de laaglandbeek "Slinge" die door alle drie SDOA-gemeenten stroomt. Personen die veel begeleiding nodig hebben om te kunnen werken, kunnen bij het UWV laten beoordelen of zij in aanmerking komen voor nieuw Beschut Werk. Jaarlijks maakt het Rijk per gemeente een taakstelling bekend. Deze taakstelling is de basis voor het aantal arbeidsovereenkomsten dat aan geïndiceerde personen wordt aangeboden.

Werkwijze
Door de accountmanager van het Werkgevers Service Punt Achterhoek worden personen geplaatst op een aangepaste functie in een zo regulier mogelijke werkomgeving. De klantmanager van SDOA zorgt -samen met de werkbegeleider- voor de begeleiding van de medewerker.

Op dit moment zijn er 19 medewerkers werkzaam via een tijdelijke arbeidsmarktintermediair. Per 1 april krijgen deze medewerkers een arbeidsovereenkomst bij Slinge Werkt! B.V. aangeboden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden