Lezing over de wolf in de Achterhoek

WINTERSWIJK - Na een afwezigheid van 150 jaar heeft de wolf zich weer in Nederland gevestigd. De heer Drs. H.A.H. (Hugh) Jansman is wolvenexpert bij uitstek. Hij is werkzaam bij Alterra/WUR (Wageningen University & Research) en hij houdt een lezing over het wel en wee van de wolf in Nederland. Departement Winterswijk der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (Het Nut) verzorgt deze lezing en wel op donderdag 13 februari. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.

De lezing gaat onder andere over: Wat zijn de kenmerken van wolven? Hoe leven ze? Waarom zijn ze ooit verdwenen en wat betekent dat voor het beeld dat we hebben van wolven? Hoe is de ontwikkeling van de populatie in omringende landen en wat kunnen we hier verwachten? Waarnemingen in Nederland, onderzoek en beleid, verwachtingen voor de toekomst.
Toegangsprijs voor niet leden van het NUT bedraagt 7 euro, dit is inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een pauzedrankje. Mocht u besluiten op deze avond lid te worden van Het Nut, dan betaalt men 3 euro entree en voor de rest van het seizoen 6 euro contributie per persoon. Een programmaboekje 2019-2020 is aanwezig. Aanmelden moet en kan tot en met 10 februari. Dit geldt zowel voor leden als niet-leden. Men kan zich aanmelden bij het secretariaat met e-mailadres: nutwinterswijk@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden