Ouderen een plezierig uitstapje bezorgen, dat doet Stichting Vier het Leven. Foto: PR
Ouderen een plezierig uitstapje bezorgen, dat doet Stichting Vier het Leven. Foto: PR (Foto: )

Stichting Vier het Leven zoekt vrijwillige collega coördinator

OOST-ACHTERHOEK - Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers maakt Vier het Leven het mogelijk voor ouderen om deel te nemen aan lokale culturele activiteiten, zoals een concert- , theatervoorstelling of museumbezoek. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een gezellige middag of avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

Vier het Leven regio Achterhoek-Oost bestaat ruim 5 jaar. Het initiatief is enthousiast ontvangen door zowel ouderen als professionals en wordt gedragen door een fantastisch vrijwilligersteam. Vier het Leven heeft tot nu toe 185 uitjes mogen verzorgen voor ouderen uit Aalten, Bredevoort, Groenlo, Lichtenvoorde, Lievelde en Winterswijk. De coördinatie van deze uitjes ligt in handen van vrijwillige locatiecoördinatoren. Op dit moment is de stichting op zoek naar een nieuwe enthousiaste en betrokken collega of het huidige duo te ondersteunen.

De coördinator aan het woord: "Het begeleiden van ouderen naar theater voelt als een feestje. Deze mensen blij maken, die graag weer eens uit gaan maar dit niet meer alleen willen of kunnen, dat is fantastisch om te mogen doen. Als locatiecoördinator stuur je samen met een collega het team vrijwillige begeleiders aan en je maakt de vrijwilligersplanning. Deze vrijwillige functie kan ik vanuit huis uitvoeren, gemiddeld ben ik er zo'n 4 uur per week mee bezig. Ik kan zelf mijn tijd indelen en dat is prettig."

Wie het leuk lijkt om binnen een enthousiast vrijwilligersteam aan de slag te gaan, wie in het oostelijk deel van de Achterhoek woont en wie beschikt over een auto en een computer en wie daarbij organiseren leuk vindt en wie ouderen graag een mooie middag of avond bezorgt, vindt op www.4hetleven.nl de volledige functieomschrijving. Bellen met 035-5245156 kan ook.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden