Daria vertelt: Van Sint Petersburg naar Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De Russische Daria Kasimanova woont sinds begin 2012 in Winterswijk met haar Nederlandse man en hun meertalige kind. Bij Sociëteit Winterswijk vertelt Daria op 8 februari hoe zij erin geslaagd is om hier volledig te integreren. Zij is ervan overtuigd dat het allemaal begint met een goede beheersing van de Nederlandse taal.

In de lezing komen onder meer aan de orde: wie Daria is en hoe zij in Winterswijk terecht is gekomen; mentaliteits- en cultuurverschillen (‘storende’ of juist leuke) tussen een grote stad en een klein dorp; de Nederlandse taal als belangrijkste integratiemiddel. Hoe leren migranten Nederlands en wat doet Daria zelf extra; struikelblokken en verrassende leermiddelen; de mooiste en de moeilijkste aspecten van de Nederlandse taal.

De lezing begint om 16.00 en duurt tot 17.00 uur, met daarna een gezellig samenzijn. Locatie: parochiehuis van de RK Kerk aan de Misterstraat 18, Winterswijk (schuin tegenover de Hema) Kosten: voor niet-leden 10 euro, inclusief hapje en drankje. Meer informatie staat op de website.


www.societeitwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant