Het Vrijwilligerspunt staat voor je klaar

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijwilligers zijn onmisbaar. Dankzij hun inzet blijven veel Winterswijkse voorzieningen in stand. Veel verenigingen en organisatie maken dan ook gebruik van vrijwilligers. Het Vrijwilligerspunt kan helpen met het vinden van vrijwilligers voor organisaties of verenigingen.

"Bijvoorbeeld als jouw vereniging een evenement organiseert en er mensen nodig zijn om bijvoorbeeld het verkeer te regelen en mensen de weg te wijzen. Maar bijvoorbeeld ook als jouw vereniging administratieve ondersteuning kan gebruiken. Of als er extra trainers nodig zijn op jouw club. Of als je vrijwilligers kunt gebruiken die een praatje met mensen maakt of met hen op stap gaat", laat een woordvoerder van het Vrijwilligerspunt weten. Om een geschikte vrijwilliger te vinden, is er het Vrijwilligerspunt. Zij hebben een pool van mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Het Vrijwilligerspunt kan zo een goede match maken. Ook kan het Vrijwilligerspunt een vereniging of organisatie advies en voorlichting geven over vrijwilligerswerk. Er zijn namelijk best wel wat zaken waar men aan moet denken als men vrijwilligers in dienst neemt. Neem dan ook gerust contact met de mensen van het Vrijwilligerspunt, zij beantwoorden graag vragen.

Vrijwilligerswerk doen
Van klussen bij de kinderboerderij tot zieke mensen bezoeken of iemand helpen met de administratie; vrijwilligerswerk is heel divers. Vrijwilligers kunnen iets met hun handen doen, of juist werk waarbij ze hun hoofd moet gebruiken. Men leert ervan, maar anderen kunnen ook wat van de vrijwilliger opsteken. Men breidt het sociale netwerk uit en maakt misschien wel nieuwe vrienden. Er is van alles mogelijk. Dat geldt ook voor de tijd die men er aan besteed. Men kan een paar uur per maand of wekelijks vrijwilligerswerk doen. Dat hangt helemaal van de vrijwilliger zelf af.
Wie graag vrijwilligerswerk wil doen maar wat hulp nodig? heeft, kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. Schrijf in via website, www.vpwinterswijk.nl, of mail naar info@vpwinterswijk.nl of bellen met 0543 200 026. Belangstellenden kunnen ook binnenlopen,elke maandag tot en met donderdag tijdens het spreekuur, dit is van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant