Turnsters 3e divisie
Turnsters 3e divisie Foto: PR Penta Winterswijk

Zeer succesvolle wedstrijd voor turnsters Penta Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Zaterdag 25 januari was het voor de turnsters die uitkomen in de derde divisie een thuiswedstrijd, in de strijd voor een plek in de districtsfinale.

De 1e ronde was traditiegetrouw voor jeugd E turnster Lot Beskers. Lot heeft laten zien dat ze vooruitgang heeft geboekt. Speciaal en juist op het voor haar meest moeilijke onderdeel, de sprong, zette ze een mooie prestatie neer die door de jury werd beloond met een E-score van 9.3. Verder turnde Lot een prima vierkamp die haar in de daguitslag op een tiende plaats bracht. De resultaten van de drie wedstrijden, waarvan de 2 beste tellen, wezen uiteindelijk uit dat Lot net nog wat tekort kwam om door te mogen stromen.

De tweede ronde waren voor de pupillen 2 N3. Donna Meekes, Madelon Vaartjes en Imke Wolterinck turnden in baan 1 en baan 2 was voor de junioren D, Lynn ten Elshof, Kyra Vaarjes, Neve Smit, Merel Floors en Mette Esselink. Donna pakte brons, waarmee zij voor de derde achtereenvolgende keer een ereplek haalde. Madelon werd prima vierde. Imke werd 14e. Deze dames hebben zich voor de districtsfinale hebben geplaatst.
Bij de junioren in de andere baan was het hele podium voor Penta Winterswijk. Lynn won goud, Neve werd tweede en Kyra pakte brons. Daarmee was het nog niet gedaan met de mooie resultaten want Merel werd vijfde en Mette kwam op een 7e plaats terecht. Deze dames plaatsten zich allemaal voor de finale.

In ronde drie de pupillen 1 N3 turnden: Oane Luisman, Sylvie Meerman, Lotte Stemerdink. In de andere baan desenioren C: Estelle Stemerdink, Jade Derks, Ilse Bruggers, Tess Veldboom. Lotte heeft een keurige en vooral nette wedstrijd geturnd die haar een 17e plaats opleverde. Sylvie en Oane turnden een mooie 4-kamp en gaven weinig op elkaar toe, tussen de nummer 1 en 3 zat maar een half punt verschil. Sylvie werd derde. Oane pakte een gouden plak. Oane en Sylvie hebben zich natuurlijk ook voor de finale in het Overijsselse Hengelo geplaatst.

De Penta senioren turnden ondertussen stuk voor stuk goede oefeningen. Voor Estelle en Ilse vielen vooral de cijfers op de balk op. Ilse revancheerde zich op brug voor haar oefeningen in de vorige wedstrijden en zette een prachtuitvoering neer. Het resultaat van hun inspanningen was dat Tess op een 7e plek kwam, Jade op een vijfde en Ilse zat daar net boven met een vierde plaats.
De verrassing van de dag was voor Estelle, zij mocht op de hoogste trede van het podium staan. Estelle, Jade en Ilse mogen hierdoor ook de finale turnen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Anne Schutten, die de vorige wedstrijden steeds eerste werd. Zij werd de pechvogel van de week want blesseerde zich in de training en kon zaterdag niet meedoen. Helaas betekent dit ook dat ze niet kan meedoen in de finale. Jikke te Winkel turnde zaterdag ook niet vanwege een kuitblessure en viel buiten de finaleplaatsen. Derlinde Mengers kon ook wegens een vervelende blessure niet deelnemen. Wel heeft zij zich weten te plaatsen voor de districtsfinale.

De vierde en laatste ronde was voor jeugd 1 N3 turnster, Shania Vaartjes. Shania turnde een prima wedstrijd, klein verbeterpuntje op de balk. Mede door het tweede cijfer op de vloer te halen, kwam ook zij net als de vorige keer op een zilveren podiumplaats terecht. Natuurlijk heeft ook Shania een plekje in de finale gehaald.

Maar liefst 16 turnsters van Penta zijn door naar de finale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant